Search Posts

Vin-lungekapacitet

En tysk forsker mener at have påvist, at forsøgspersoner, som drikker hvidvin, har bedre lungekapacitet end folk, der afholder sig fra at drikke alkohol, eller som drikker andre typer alkohol. De hvidvinsdrikkende personer kunne udånde en større luftmængde på én gang og en større luftmængde pr. sekund. Virkningen tilskrives antioxidanter som flavonoider og fenoler i hvidvinen, idet antioxidanter ifølge andre undersøgelser vides at have sammenhæng med lungernes sundhedstilstand. <2216b> .

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply