Search Posts

Vand-i-lungerne

Vi hoster og harker, hvis vi får væske i den gale hals. Men væske er faktisk nødvendig for den sunde lunge. Den afgørende bevægelse af vand over cellemembranerne i lungerne har længe været anset for at være en passiv proces. Nu har en forskergruppe med deltagelse fra Århus Universitet påvist, at et specielt protein spiller en afgørende rolle for vandbevægelsen til lungerne. Opdagelsen kan føre til nye behandlingsformer for nogle typer af astma, lungebetændelse og lungeødem.
::

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply