Stor interesse på skolerne for at høre om spiselige insekter.
Ole Terney underviste i uge 38 og i uge 39 om spiselige insekter og medbragte lakridskiks med buffalo-minimelorme, hvidløgssaltede melorme, voksmøllarver og græshopper samt levende orangemyrer til spisning. Desuden fårekyllinger og kæmpemelorme til fremvisning
Ole Terney indleder med et powerpoint-forløb med 22 slides, der ender ud i en spørgsmål/svar-del og afslutning med spisningen. Derefter diskussion om, hvad der smagte bedst. Forløbet kan udvides med tilberedning i et skolekøkken og med gruppeøvelser (Ole Terney har lavet 25 gruppeopgaver, som man kan tage udgangspunkt i). Forløbet kan gennemføres på en time, men man kan sagtens bruge to timer, og endog også en hel dag, hvis det skal være.
Ole Terney kan kontaktes på tlf./sms 21729908 eller bionyt@gmail.com
På Humlebæk skole 7. årgang valgte eleverne at voksmøllarverne smagte bedst (i konkurrence med græshopper og melorme).https://blog.bionyt.dk//…/hsk62-ot-20150920_212658.…
Bastian netop fyldt 6 kan godt lide melorme Der er ingen tvivl om at mine melorme smager godt! Se videoen.
Spiselige insekter – danske børn er vilde med dem! (Ole Terney instruktion)
.
Fødevareforretninger kan nu købe spiselige insekter i København hos Inco på Flæsketorvet. Det kræver et Inco-kort, hvilket man kan få, hvis man er en fødevareforretning med mindst 60.000 kr i omsætning. Hvis man ikke er det, kan man købe de samme spiselige insekter via mig, ring/sms til Ole Terney på 21729908 eller (bedre) skriv til spiseligeinsekter@gmail.com.
Danske landbrug skal avle insekter. Et forsøg med 5 landbrug er sat i gang.
insekter-skal-avles-i-landbrug-tvavisen4okt2015
Facebook-gruppen SPISELIGE INSEKTER er oprettet af Ole Terney fra Bionyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) med henblik på at inspirere til udnyttelse af insektgruppen til foder for dyr og mad til mennesker.
Tegn abonnement på
BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.
Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.
Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.
Recent Comments