Search Posts

Spædbørn-ned-til-5-md.-alderen-kan-sondre-bevidst


Kilde til artiklen: # 21

Spædbørn ned til 5-md. alderen kan sondre bevidst

Et hold danske og franske forskere har målt hjernens EEG-aktivitet på babyer. Det er aldrig før blevet påvist, at spædbørn kan gennemføre bevidste sondringer. Voksne kan i forsøg skelne ansigter fra ikke-ansigter, hvis de ser billeder i 50 tusindedele af et sekund, hvorefter hjernen bruger 300 millisekunder til at gøre indtrykket til noget bevidst i hjernen. De yngste spædbørn klarede det samme, hvis de så på billederne i 150 msek og efterfølgende bearbejdede billedindtrykket i 1000 msek (1 sekund). Ældre babyer var noget hurtigere, dog ikke så hurtige som voksne. Måske kan denne forskning bruges til at studere autisme og sprogudvikling.

Politiken 19 apr. 2013 I s.5. Neuropsykolog Sid Kouider interviewes. Science-artikel. Danish Research Centre for Magnetic Resonance ved Hvidovre Hospital.

::

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply