Search Posts

Skove-Rusland-CO2

Ruslands skove og CO2 Hvor ender det menneskeskabte kultveilte? Oceanerne kan ikke optage alt det overskydende kultveilte ifølge de nyeste beregninger. Og selv om atmosfærens indhold af kultveilte stiger, mangler man stadig at forklare, hvor ca. halvdelen af kultveilten ender. Amerikanske forskere mener nu at have opdaget, at det er de russiske skovområder, som har optaget denne kuldioxid og dermed holder atmosfærens stigende CO2-koncentration nede. Ud??? skal man ikke regne med, at de russiske skove vil kunne fortsætte med at have denne virkning. Det er sandsynligt, at SNG (FY, ikke Sovjetunionen???) på et tidspunkt vil begynde at eksportere træet for at skaffe valuta, og måske vil den europæiske og amerikanske skovdød også komme til SNG. New Scientist, 8/1-1994. (BioNyt/miljø) 1994.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply