Search Posts

Sklerose-stamceller

Indsprøjtning af dyrkede stamceller fra en voksen hjerne kan hjælpe en form for multipel sklerose hos mus. Musene, som har været lammet, overvinder bedre lammelsen. De indsprøjtede hjernestamceller bevæger sig til de steder i hjernen og rygmarven, som er betændte, og danner nye nerver og nerveskede-producerende celler på disse beskadige steder. Dette nedsætter skaderne på hjernen. Op til 30% af musene, som var lammede i bagbenene af sygdommen, blev helt raske. De øvrige blev delvis helbredt. Multipel sklerose kan ikke behandles hos mennesker, og over 1 mill. mennesker verden over er ramt af sygdommen (2659). Nature VOL. 422 NO. 6933 DATED 17 APRIL 2003 (pp688-694; N&V)

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply