Search Posts

Seksualitet-testosteron-styring

Mænd, der ønsker at få børn, er ifølge en undersøgelse i stand til ubevist at indrette deres testosteronniveau, så befrugtning bliver mere sandsynlig. 27 frivillige blev bedt om at måle deres testosteronniveau i spyttet hver morgen i 3 måneder. I samme periode skulle de også notere intensiteten af deres sexliv. Selv om alle mændene havde forskellige testosteronmønstre, med toppe og dale, var der en tendens til, at de mænd, som ønskede et barn, oftere havde sammenfald mellem testosterontop og perioder med intens seksuel aktivitet. — Testosteron aktiverer en hormonreaktionsvej, som øger sædproduktionen, hvilket øger chancen for befrugtning. Kvinder er iøvrigt mere modtagelige for sex omkring ægløsningstidspunktet. Kvinder, der lever sammen, synkroniserer deres perioder, og måske sker der også en feromonbaseret synkronisering mellem mænd og kvinder – det er dog ikke påvist. New Scientist 12.okt.2002 s.15 og Hormones and Behavior bd. 42 s.172.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply