Search Posts

Rekorter-sjældnere-blandt-idrætsudøvere

Sportsrekorder bliver sjældnere En matematisk analyse af 22 sportsbegivenheder, som højdespring, hurtigløb og længdespring, har vist, at de fleste nye rekorder blot skyldes tilfældigheder, og ikke en generel udvikling af forbedrede sportspræstationer. Undersøgelsen er foretaget blandt tyske atletikmesterskaber gennem 1980´erne og 90´erne. En biologisk tilfældighedskurve har et statistisk kurveforløb over fordelingen af resultaterne. I en situation, hvor der ikke er en generel forbedring af resultaterne, vil der alligevel i sjældne tilfælde ske en tilfældig brydning af rekorden. Det er det, man har set. Kun i 4 ud af de 22 sportsbegivenheder var der tale om en generel forbedring af resultaterne, f.eks. på 10.000 meter løbet. åååNew Scientist 1. juni 2002 s.12 og Nature bd.417 s.506
::

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply