Search Posts

Quick-test

nb! maskinoversættelse.

https://de.wikipedia.org/wiki/Quick-Wert
protrombintid (på tysk kaldt Quick-Wert (dvs. Quick-tallet, opkaldt efter den USA-amerikanske læge Armand James Quick ) er medicinsk laboratorietest for blodets evne til at koagulere. protrombintid ( PT) bestemmes ved en International Normalized Ratio (INR) på baggrund af analyser fra en række forskellige laboratoriers måleresultater i verden.
external image 350px-Classical_blood_coagulation_pathway.png

Blodkoagulering I , II, V , X og VII .

Denne test indfanger ikke det indre (endogene) system af blodkoagulation. For eksempel har blodet hos mennesker, der lider af hæmofili, en anden blodkoagulering. Den såkaldte partielle tromboplastintid (aPTT) giver information om den funktionelle ydeevne af det indre system. Den såkaldte plasmathrombintid (PTZ) viser koaguleringstiden for den fælles ydre og indre vej.

Lægemiddel kan være forskellige koagulationsfaktorer efter oral antikoagulation om med – cumariner – inhiberet i leveren; dette øger INR (terapeutisk).

Øget INR-værdi kan tyde på en synteseforstyrrelse af koagulationsfaktorer på grund af leverskade (leverfejl, levercirrhose).

Testmetoden:
Citrat tilsættes til en blodprøve for at undgå øjeblikkelig koagulering, idet citrat binder og dermed fjerner det calcium, der kræves for koagulering,

Udførelse af testen

Dette citrat centrifugeres og testen udføres på det overliggende lag, dvs. blodplasmaet .

Calcium tilsættes til dette plasma, og prøven opvarmes til 37 ° C,

vævsfaktor (= vævsfaktor = væv) tromboplastin) tilsættes, således at den eksogene reaktionsvej for blodkoagulation aktiveres.

Derefter måles tiden indtil der ses fibrin-tråde .

Ved normal blodkoagulering tager dette 11 til 16 sekunder.

I praksis kan testen udføres som følger: Plasmaet er anbragt i en kop, sammen med en lille stålkugle. Skålen er let skæv og roteres, så stålkuglen ruller gennem væsken og er altid på det nederste punkt af koppen. Derefter tilsættes thromboplastin og calcium, og tiden tages. Langsomt dannes fibrinfilamenter, som ændrer viskositeten af ​​væsken: Stålkuglen ruller stadig svagere gennem væsken, og ender med at sidde fast i den stivnede væske og roterer derefter rundt med koppen. En fotocelle øverst på kopbunden registrerer dette og stopper tiden.

Fortolkning af testen

Tromboplastin-tiden måles i sekunder, men Quick-værdien er en procentdel. Armand James Quick forsøgte at finde et forhold mellem thromboplastin-tiden og mængden af ​​koagulationsfaktorer, der er til stede. For at etablere en kalibreringskurve tog han standardplasma (blodplasmablanding fra mange personer med normal koagulation) og målte tromboplastin-tiden for dette standardplasma i forskellige fortyndinger. Den hurtige værdi (i procent) af blodet af den person, der undersøges, svarer således til den fortynding af ​​standardplasmaet, som skulle fremstilles for at opnå den samme tromboplastin-tid. Tabellen nedenfor illustrerer dette med et par eksempel-tal:
external image 220px-Vergleich_Gerinnungstest_aPTT_Quick_TZ_mit_Faktoren.svg.png

INR beregnes ud fra tromboplastin-tiden og påvirkes af funktionen og mængden af ​​faktorerne I, II, V, X, VII og anvendes derfor især til kontrol af en vitamin K-antagonistbehandling. I modsætning til partiel thromboplastintid (engelsk PTT, partiel thromboplastintid , også aPTT, aktiveret partiel thromboplastintid ) [???) påvirkes af funktion og mængden af de faktorer I, II, V, VIII, IX, X, XI og XII, og er derfor særligt egnet til styring af en heparinbehandling.
Tromboplastintid [s]
Blandingsforhold for standardplasma
Quick-værdi [%] opkaldt efter
Armand James Quick
14
1: 0 (ufortyndet)
100
21
1: 1
50 (1/2)
28
1: 2
33 (1/3)
35
1: 3
25 (1/4)
En hurtig score på 50 procent betyder, at personens plasma vil koagulere i samme hastighed som en "standard plasma" fortyndet 1: 1 (dvs. til 50 procent af den oprindelige koncentration) som et plasma, der kun er 50 procent af originalen Indeholder "norm" for koagulationsfaktorer. Dette er ikke synonymt med et plasma, der klumper halvt så hurtigt som "standard plasma". En Quick-værdi på 50 procent fordobler ikke koagulationstiden.

Sammenlignelighed

Der er mange leverandører af koagulationstestkit på verdensplan (for eksempel Hepatoquick®, Thromborel® osv.), De fungerer i overensstemmelse med ovenstående princip. Imidlertid bruger de forskellige vævstromboplastiner , hvilket afspejles i forskellige testresultater både i sekunder og i procent. Resultaterne af testene adskiller sig meget fra hinanden. Derfor er Quick-værdier fra forskellige laboratorier ikke sammenlignelige. For at opnå en bedre sammenlignelighed i målingen af blodstørkningstid udviklede WHO et INR ( international normaliseret ratio ) . Hver udbyder af en Quick-koagulationstest giver en konverteringsformel, der kan bruges til at konvertere Quick-værdierne til INR. Quick-værdien bruges dog stadig i daglig klinisk praksis.

Weblinks

==============================================

https://en.wikipedia.org/wiki/Prothrombin_time
protrombintid ( PT ) og prothrombin-forhold ( PR ) og international normaliseret ratio ( INR ) er kliniske analyser, der vurdere den ydre reaktionsvej for koagulation af blodet. .Denne test kaldes også "ProTime INR" og "PT / INR". De skal bestemme tendensen til at danne blodpropper afhængig af warfarindosering , leverskade og vitamin K- status.

PT-tallet er udtryk for et mål for blodfaktorer: Faktor I (Fibrinogen) , II (Prothrombin) , V (Proaccelerin) , VII (Proconvertin) og X (Stuart-Prower Factor) . PT-tallet anvendes sammen med den aktiverede partielle tromboplastintid (aPTT), som måler den indre pathway og den fælles vej.

Laboratoriemåling

Referenceniveauet for protrombin-tiden afhænger af den anvendte analysemetode, men er normalt omkring 12-13 sekunder (resultaterne skal altid tolkes ved hjælp af referenceområdet fra det laboratorium, der udførte testen), og INR er i mangel af antikoagulationsbehandling 0,8 -1,2.

Målområdet for INR ved anvendelse af antikoagulant (f.eks. Warfarin ) på 2 – 3. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at angive mere intens antikoagulation, hvis målområdet er så højt som 2,5-3,5 afhængigt af indikationen for antikoagulering. [1]

I Holland er INR for 'lav intensitet' mellem 2,0 og 3,0 og INR for 'høj intensitet' mellem 2,5 og 3,5. [2]

Metodologi

external image 220px-Blue_Top.JPGRør dre bruges til PT og PTT blodtest
Prothrombin-tiden analyseres typisk af en laboratorietekniker på et automatiseret instrument ved 37 ° C (som en en tilnærmelse af normal menneskelig kropstemperatur ).

  • Blod suges ind i et reagensglas indeholdende flydende natriumcitrat , som virker som en antikoagulantved at binde calciumet i prøven. Blodet blandes og centrifugeres for at adskille blodceller fra plasma (da protrombintiden normalt måles ved brug af blodplasma ).
  • Hos nyfødte anvendes en kapillær helblodprøve. [3]
  • En prøve af plasmaet ekstraheres fra testrøret og anbringes i et målerør (Bemærk: For en nøjagtig måling skal forholdet mellem blod og citrat fastholdes og mærkes på målerørets side. Mange laboratorier vil ikke udføre analysen, hvis røret er underfyldt og indeholder en relativt høj koncentration af citrat – den standardiserede fortynding af 1 del antikoagulant til 9 dele helblod er ikke længere gyldigt).
  • Dernæst tilsættes et overskud af calcium (i en phospholipid-suspension ) til testrøret og derved reverseres virkningen af ​​citrat og gør det muligt for blodet at størkne igen.
  • Til sidst for at aktivere ekstrinsisk / vævsfaktorkoblings-kaskadevejen tilsættes vævsfaktor (også kendt som faktor III), og den tid, prøven tager om at koagulering, måles optisk.
  • Nogle laboratorier bruger en mekanisk måling, som eliminerer interferenser fra lipæmiske og gulsot-prøver.
  • Prothrombinforholdet (ifølge international normaliseret forhold) er protrombin-tiden for en patientprøve divideret med resultatet for kontrolplasma.
  • ]

International normaliseret forhold

Resultatet (i sekunder) for en protrombintid udført på et normalt individ vil variere i overensstemmelse med typen af ​​anvendt analytisk system. Dette skyldes variationerne mellem forskellige typer og batcher af producentens vævsfaktor, der er anvendt i reagenset til udførelse af testen. INR blev udtænkt for at standardisere resultaterne. Hver producent tildeles en ISI-værdi (International Sensitivity Index) for enhver vævsfaktor, som de fremstiller.

ISI-værdien angiver, hvordan et bestemt parti vævsfaktor kan sammenlignes med en international referencevævsfaktor. ISI er normalt mellem 0,94 og 1,4 for mere følsomme og 2,0-3,0 for mindre følsomme tromboplastiner. [4] [5] [6]

INR er forholdet mellem patientens protrombintid og en normal (kontrol) prøve, hævet til effekten af ​​ISI-værdien for det anvendte analytiske system.

{ displaystyle { text {INR}} = venstre tekst {PT _ { text {test}}} text {PT _ { text {normal}} }} højre) ^ { text {ISI}}} tekst {INR} =  venstre { frac { text {PT} _  tekst {test}} { text {PT} _  tekst {normal}}  højre) ^  tekst {ISI} tekst {INR} = venstre { frac { text {PT} _ tekst {test}} { text {PT} _ tekst {normal}} højre) ^ tekst {ISI}

Fortolkning

Prothrombintiden er den tid, det tager plasma at størkne efter tilsætning af vævsfaktor (opnået fra dyr som kaniner eller rekombinant vævsfaktor eller fra hjernen hos obduktionspatienter). Dette måler kvaliteten af ​​den extrinsiske vej (såvel som den fælles vej ) af koagulation .

Den ekstrinsiske vejshastighed påvirkes stærkt af niveauet af funktionel faktor VII i kroppen. Faktor VII har en kort halveringstid, og carboxyleringen af dets glutamatresterkræver K-vitamin .

Prothrombintiden kan forlænges som følge af mangel på vitamin K, warfarinbehandling , malabsorption eller mangel på intestinal kolonisering af bakterier (såsom hos nyfødte ).

Desuden kan dårlig faktor VII-syntese (på grund af leversygdom ) eller øget forbrug (ved dissemineret intravaskulær koagulering ) forlænge PT.

INR bruges typisk til at overvåge patienter på warfarin eller beslægtet oral antikoagulant terapi.

Det normale område for en sund person, der ikke bruger warfarin, er 0,8-1,2, og for personer med warfarinbehandling er en INR på 2,0-3,0 normalt målrettet, selv om mål-INR kan være højere i bestemte situationer, som for dem med et mekanisk hjerte ventil .

Hvis INR er uden for målområdet, indikerer en høj INR en højere risiko for blødning, mens en lav INR antyder en højere risiko for at udvikle en blodprop.

Faktorer, der bestemmer nøjagtighed

Lupus antikoagulerende middel , en cirkulerende hæmmer, der prædisponerer for trombose, kan skelne PT-resultater afhængigt af det anvendte assay. [7] Variationer mellem forskellige thromboplastinpræparater har tidligere ført til nedsat nøjagtighed af INR-aflæsninger, og en undersøgelse fra 2005 viste, at på trods af international kalibreringsindsats (ved INR) var der stadig statistisk signifikante forskelle mellem forskellige kits

Statistik

Anslået 800 millioner PT / INR analyser udføres årligt over hele verden. [9]

Selv-testning

Ud over den ovenfor beskrevne laboratoriemetode bliver nær-patient-testning (NPT) eller hjemme-INR-overvågning blevet mere og mere almindelig i nogle lande.

I Storbritannien anvendes f.eks. Nær patient testning både af patienter i hjemmet og af nogle antikoagulationsklinikker (ofte hospitalbaserede) som et hurtigt og bekvemt alternativ til laboratoriemetoden.

I starten var man i tvivl om nøjagtigheden af ​​NPT-resultater. Men en ny generation af maskiner og reagenser har medført at man nu accepterer, at det er muligt at levere resultater tæt på nøjagtigheden hos laboratorier. [10]
external image 220px-Patient_testing_with_microINR_from_iLine_Microsystems.jpg

Patientprøvning med micro- INR fra iLine Microsystemsexternal image 150px-CoaguChekXS_with_SoftClix_and_test_strip.png

En Roche CoaguChek XS.
I en typisk NPT-opsætning anvendes en lille bordpladeindretning. En dråbe kapillærblod skaffes med en automatisk fingerprik, hvilket næsten er smertefrit. Denne dråbe er anbragt på en engangstest-strimmel, hvor maskinen er blevet fremstillet. Den resulterende INR kommer op på displayet et par sekunder senere.

En lignende form for test anvendes af personer med diabetes til overvågning af blodsukkerniveauer , og metoden kan let læres og bruges rutinemæssigt.

Lokalpolitik bestemmer, om patienten eller en koagulationsspecialist (apotek, sygeplejerske, praktiserende læge eller hospitalslæge) skal fortolke resultatet og bestemme dosis af medicin.

I Tyskland og Østrig kan patienter justere medicindosis selv,, mens i England og USA er dette i hænderne på en læge eller sygeplejerske

En væsentlig fordel ved hjemmeanalyser er beviset for, at patientens selvtest med medicinsk støtte og patientens selvforvaltning (hvor patienterne justerer deres egen antikoagulationsdosis) forbedrer antikoagulantkontrollen.

En meta-analyse, som gennemgik 14 studier, viste, at hjemmeanalyser medførte en reduceret forekomst af komplikationer (blødning og trombose) og forbedrede tiden i det terapeutiske område, hvilket er en indirekte foranstaltning af antikoagulantkontrol.[11]

Andre fordele ved NPT-tilgangen er, at den er hurtig og bekvem, normalt mindre smertefuld og kan tilbydes i hjemmet til brug for patienterne til at måle deres egne INR, når det er nødvendigt.

Af problemer kan nævnes, at er det nødvendigt med en stabil hånd for at levere blodet til det nøjagtige sted, at nogle patienter finder fingerrprikningen vanskelig, og at der også skal tages hensyn til omkostningerne ved teststrimlerne.

I Storbritannien er disse tilgængelige på recept, så ældre mennesker ikke betaler for dem, og andre vil kun betale en standard receptpligtig afgift, som i øjeblikket kun udgør ca. 20% af styklisternes salgspris.

I USA bliver NPT i hjemmet for øjeblikket refunderet af Medicare til patienter med mekaniske hjerteventiler, mens private forsikringsselskaber kan dække andre indikationer.

Medicare dækker nu hjemmetest for patienter med kronisk atrieflimren. Home test kræver en lægerecept og at måleren og forsyningerne er opnået fra en Medicare godkendt uafhængig diagnostisk test facilitet (IDTF).

Der er nogle beviser for at PT kan være mindre præcis for visse patienter, for eksempel dem, der har lupus-antikoagulanten . [12]

Retningslinjer ]

Internationale retningslinjer blev offentliggjort i 2005 for at styre hjemme-overvågning af oral antikoagulering af International Self Monitoring Association for oral antikoagulering. [13]

Den internationale retningslinie undersøgelse udtalte: "Konsensus er enig i, at patientens selvtest og patient selvforvaltning er effektive metoder til overvågning af oral antikoagulationsbehandling, der giver resultater, der er mindst lige så gode som og muligvis bedre end dem, der opnås fra en antikoagulation-klinik

Alle patienter skal udvælges og trænes på passende måde. Aktuelt tilgængelige selvtest / selvstyringsudstyr giver INR resultater, som kan sammenlignes med dem, der opnås ved laboratorietest. "

Medicare dækning for hjemmetest af INR er blevet udvidet for at give flere mennesker adgang til hjemme test af INR i USA.

Udgivelsen den 19. marts 2008 sagde, "Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) udvides Medicare dækning for blodprøvning af protrombintid (PT)

International Normalized Ratio (INR) til hjemmet blodprøve for at omfatte modtagere, der bruger lægemiddel warfarin , en antikoagulant (blodfortyndere) medicin, til kronisk atrieflimren eller venøs tromboembolisme. "

Historie

Prothrombintiden blev udviklet af Dr. Armand Quick og kolleger i 1935 [15],

En anden metode blev udgivet af Dr. Paul Owren, [16] også kaldet "p og p" eller "protrombin og proconvertin" -metoden. Det hjalp til identifikation af antikoagulantia dicumarol og warfarin , [17] og blev senere anvendt som et mål for aktivitet for warfarin, når det blev anvendt terapeutisk.

INR blev opfundet i begyndelsen af ​​1980'erne af Tom Kirkwood, der arbejdede ved Det Forenede Kongeriges Nationalinstitut for Biologiske Standarder og Kontrol (og derefter ved Det Forenede Kongeriges Nationalinstitut for Medicinsk Forskning) for at tilvejebringe en konsistent måde at udtrykke protrombintidsforholdet på, som tidligere havde lidt af en stor grad af variation mellem centre som følge af forskellige reagenser.

INR blev koblet til Dr Kirkwoods samtidige opfindelse af den internationale følsomhedsindeks (ISI), som tilvejebragte midlerne til at kalibrere forskellige batcher af thromboplastiner til en international standard. [18]

INR blev bredt accepteret verden over, især efter godkendelse fra Verdenssundhedsorganisationen WHO. [19]

Se også

Referencer [ rediger ]

  1. Spring op^ "Warfarin Therapy Management in Adults" (PDF) .
  2. Hop op^ //de Kunst van het Doseren// [ The Art of Dosering ] (PDF) (på hollandsk). Federation of Dutch Trombosediensten. April 2016 . Hentet23. maj 2016 . Cite bruger forældet parameter( hjælp ) |trans_title=
  3. Spring op^ Fritsma, George A. (2002). "Evaluering af hemostase." Hæmatologi: Kliniske principper og applikationer. Ed. Bernadette Rodak. WB Saunders Company: Philadelphia, 2002. 719-53. Print
  4. Spring op^ Houdijk, WP; Van Den Besselaar, AM (2004). "International multicenter international sensitivity index (ISI) -kalibrering af et nyt humant vævsfaktor-tromboplastinreagens afledt af dyrkede humane celler". Journal of thrombosis and hemostasis: JTH . 2 (2): 266-70. doi : 10.1111 / j.1538-7836.2004.00434.x . PMID 14995988 .
  5. Spring op^ Poller, L; Keown, M; Chauhan, N; Van Den Besselaar, AM; Tripodi, A;Shiach, C; Jespersen, J (2005). "En europæisk samordnet aktion vedrørende antikoagulering. En multicentre kalibreringsundersøgelse af WHO's internationale referencepræparater til thromboplastin, kanin (RBT / 90) og human (rTF / 95)" . Journal of Clinical Patology . 58 (6): 667-9.doi : 10.1136 / jcp.2004.019810 . PMC 1770687Fri adgangFri adgang . PMID 15917425.
  6. Spring op^ "Test ID: PT Prothrombin Time, Plasma" .
  7. Spring op^ Della Valle P, Crippa L, Garlando AM, et al. (December 1999)."Interferens af lupus-antikoagulantia i protrombintidsanalyser: Implikationer for udvælgelse af passende metoder til optimering af styringen af ​​trombose i antiphospholipid-antistofsyndromet" (PDF) .Hæmatologica . 84 (12): 1065-74. PMID 10586206 .
  8. Hop op^ Horsti J, Uppa H, Vilpo JA (marts 2005). "Dårlig aftale mellem protrombintid internationale normaliserede forholdsmetoder: sammenligning af syv kommercielle reagenser" . Clin. Chem . 51 (3): 553-60. doi : 10.1373 / clinchem.2004.043836 . PMID 15665046 .
  9. ^ Hop op til://**en**// //**b**// Jackson CM, Esnouf MP (marts 2005). "Er tiden kommet til at erstatte hurtig protrombintidstest til overvågning af oral antikoagulant terapi?" . Clin. Chem . 51 (3): 483-5. doi : 10.1373 / clinchem.2004.045393 . PMID 15738512 .
  10. Spring op^ Poller L, Keown M, Chauhan N, et al. (September 2003). "Europæisk samordnet aktion vedrørende antikoagulering. Korrektion af vist internationalt normaliseret forhold på to punkt-of-care-test fuldblodprothrombintidskameraer (CoaguChek Mini og TAS PT-NC) ved uafhængig international følsomhedsindekskalibrering". Br. J. Haematol .122 (6): 944-9. doi : 10.1046 / j.1365-2141.2003.04521.x . PMID 12956765 .
  11. Hop op^ Heneghan C, Alonso-Coello P, Garcia-Alamino JM, Perera R, Meats E, Glasziou P (februar 2006). "Selvovervågning af oral antikoagulering: en systematisk gennemgang og meta-analyse". Lancet . 367 (9508): 404-11.doi : 10,1016 / S0140-6736 (06) 68139-7 . PMID 16458764 .
  12. Spring op^ Moll, S; Ortel, TL. (August 1997). "Måling Warfarin Terapi hos patienter med Lupus Antikoagulantia". Annaler for intern medicin . 127 (3): 177-185. doi : 10.7326 / 0003-4819-127-3-199708010-00001 . PMID 9245222 .
  13. Gå op^ Jack Ansell (10. marts 2005). "Retningslinjer for implementering af patientens selvtest og patient selvforvaltning af oral antikoagulering. Internationale konsensusretningslinjer udarbejdet af International Self Monitoring Association for oral antikoagulering" . International Journal of Cardiology . 99 (1): 37-45. doi : 10.1016 / j.ijcard.2003.11.008 . PMID 15721497 .
  14. Spring op^ "Medicare udvider dækning for blodprøve i hjemmet af protrombintid internationalt normaliseret forhold" . De Centers for Medicare og Medicaid Services . 19. marts 2008.
  15. Spring op^ Hurtig AJ, Stanley-Brown M, Bancroft FW (1935). "En undersøgelse af koagulationsdefekten i hæmofili og i gulsot". Am J Med Sci . 190 (4): 501.doi : 10.1097 / 00000441-193510000-00009 .
  16. Spring op^ Owren PA, Aas K (1951). "Kontrol af dicumarolbehandling og kvantitativ bestemmelse af prothrombin og proconvertin". Scand. J. Clin. Lab.Investere . 3 (3): 201-8. doi : 10.3109 / 00365515109060600 . PMID 14900966 .
  17. Spring op^ Campbell HA, Smith WK, Roberts WL, Link KP (1941). "Undersøgelser af hæmoragisk sød kløver sygdom. II. Bioassay af hæmoragiske koncentrater ved at følge protrombinniveauet i plasma af kaninblod". J Biol Chem . 138 : 1-20.
  18. Spring op^ Kirkwood TB (juni 1983). "Kalibrering af referenstromboplastiner og standardisering af protrombintidsforholdet". Trombose og hæmostase . 49(3): 238-44. PMID 6879511 .
  19. Spring op^ Anonym (1983). "33: Ekspertkomité for biologisk standardisering. Krav til tromboplastiner og plasma anvendt til at kontrollere oral antikoagulant terapi". World Health Organ Tech Rep Ser . s. 81-105.

Eksterne links [ rediger ]

< Skabelonen nedenfor ( Myeloid blodprøver ) overvejes til sammensmeltning. Se skabeloner til diskussion for at opnå enighed. >
[ skjul ]* v

Myeloid blodprøver ( CPT 85002-85999)
koagulationstid

koagulationsfaktorer:

andet / generelt:

fibrinolyse :

Røde blodlegemindekser
CBC

forhold:

Fetal hæmoglobin :

Andet

CFU-GM

Andet

========================================

ORIGINAL ENGELSK TEKST:
The prothrombin time (PT)—along with its derived measures of prothrombin ratio (PR) andinternational normalized ratio (INR)—are assays evaluating the extrinsic pathway of coagulation. This test is also called "ProTime INR" and "PT/INR". They are used to determine the clotting tendency of blood, in the measure of warfarin dosage, liver damage, and vitamin K status. PT measures factorsI (Fibrinogen), II (Prothrombin), V (Proaccelerin), VII (Proconvertin), and X (Stuart–Prower Factor). It is used in conjunction with the activated partial thromboplastin time (aPTT) which measures the intrinsic pathway and common pathway.

Contents

[]

Laboratory measurement[edit]

The reference range for prothrombin time depends on the analytical method used, but is usually around 12–13 seconds (results should always be interpreted using the reference range from the laboratory that performed the test), and the INR in absence of anticoagulation therapy is 0.8-1.2. The target range for INR in anticoagulant use (e.g. warfarin) is 2 to 3. In some cases, if more intense anticoagulation is thought to be required, the target range may be as high as 2.5-3.5 depending on the indication for anticoagulation.[1] In The Netherlands, the target INR for 'low intensity' is between 2.0 and 3.0 and for 'high intensity' between 2.5 and 3.5.[2]

Methodology[edit]

external image 220px-Blue_Top.JPG

Blue Top Vacutainer tube used for PT and PTT blood tests
Prothrombin time is typically analyzed by a laboratory technologist on an automated instrument at 37 °C (as a nominal approximation of normal human body temperature).

  • Blood is drawn into a test tube containing liquid sodium citrate, which acts as an anticoagulant by binding the calcium in a sample. The blood is mixed, then centrifuged to separate blood cells from plasma (as prothrombin time is most commonly measured using blood plasma). In newborns, a capillary whole blood specimen is used.[3]
  • A sample of the plasma is extracted from the test tube and placed into a measuring test tube (Note: for an accurate measurement, the ratio of blood to citrate needs to be fixed and should be labeled on the side of the measuring test tube by the manufacturing company; many laboratories will not perform the assay if the tube is underfilled and contains a relatively high concentration of citrate—the standardized dilution of 1 part anticoagulant to 9 parts whole blood is no longer valid).
  • Next an excess of calcium (in a phospholipid suspension) is added to the test tube, thereby reversing the effects of citrate and enabling the blood to clot again.
  • Finally, in order to activate the extrinsic / tissue factor clotting cascade pathway, tissue factor (also known as factor III) is added and the time the sample takes to clot is measured optically. Some laboratories use a mechanical measurement, which eliminates interferences from lipemic and icteric samples. The prothrombin ratio (aka international normalized ratio) is the prothrombin time for a patient sample divided by the result for control plasma.[citation needed]

International normalized ratio[edit]

The result (in seconds) for a prothrombin time performed on a normal individual will vary according to the type of analytical system employed. This is due to the variations between different types and batches of manufacturer's tissue factor used in the reagent to perform the test. The INR was devised to standardize the results. Each manufacturer assigns an ISI value (International Sensitivity Index) for any tissue factor they manufacture. The ISI value indicates how a particular batch of tissue factor compares to an international reference tissue factor. The ISI is usually between 0.94 and 1.4 for more sensitive and 2.0-3.0 for less sensitive thromboplastins.[4][5][6]
The INR is the ratio of a patient's prothrombin time to a normal (control) sample, raised to the power of the ISI value for the analytical system being used.
{displaystyle {text{INR}}=left({frac text{PT_{text{test}}}text{PT_{text{normal}}}}right)^{text{ISI}}}text{INR}= left(frac{text{PT}_text{test}}{text{PT}_text{normal}}right)^text{ISI}text{INR}= left(frac{text{PT}_text{test}}{text{PT}_text{normal}}right)^text{ISI}

Interpretation[edit]

The prothrombin time is the time it takes plasma to clot after addition of tissue factor (obtained from animals such as rabbits, or recombinant tissue factor, or from brains of autopsy patients). This measures the quality of the extrinsic pathway (as well as the common pathway) of coagulation. The speed of the extrinsic pathway is greatly affected by levels of functional factor VII in the body. Factor VII has a short half-life and the carboxylation of itsglutamate residues requires vitamin K. The prothrombin time can be prolonged as a result of deficiencies in vitamin K, warfarin therapy, malabsorption, or lack of intestinal colonization by bacteria (such as in newborns). In addition, poor factor VII synthesis (due to liver disease) or increased consumption (in disseminated intravascular coagulation) may prolong the PT.
The INR is typically used to monitor patients on warfarin or related oral anticoagulant therapy. The normal range for a healthy person not using warfarin is 0.8–1.2, and for people on warfarin therapy an INR of 2.0–3.0 is usually targeted, although the target INR may be higher in particular situations, such as for those with a mechanical heart valve. If the INR is outside the target range, a high INR indicates a higher risk of bleeding, while a low INR suggests a higher risk of developing a clot.

Factors determining accuracy[edit]

Lupus anticoagulant, a circulating inhibitor predisposing for thrombosis, may skew PT results, depending on the assay used.[7] Variations between various thromboplastin preparations have in the past led to decreased accuracy of INR readings, and a 2005 study suggested that despite international calibration efforts (by INR) there were still statistically significant differences between various kits,[8] casting doubt on the long-term tenability of PT/INR as a measure for anticoagulant therapy.[9]

Statistics[edit]

An estimated 800 million PT/INR assays are performed annually worldwide.[9]

Near-patient testing[edit]

In addition to the laboratory method outlined above, near-patient testing (NPT) or home INR monitoring is becoming increasingly common in some countries. In the United Kingdom, for example, near-patient testing is used both by patients at home, and by some anticoagulation clinics (often hospital-based) as a fast and convenient alternative to the lab method. After a period of doubt about the accuracy of NPT results, a new generation of machines and reagents seems to be gaining acceptance for its ability to deliver results close in accuracy to those of the lab.[10]
external image 220px-Patient_testing_with_microINR_from_iLine_Microsystems.jpg

Patient testing with microINR from iLine Microsystemsexternal image 150px-CoaguChekXS_with_SoftClix_and_test_strip.png

A Roche CoaguChek XS.
In a typical NPT set up, a small table-top device is used. A drop of capillary blood is obtained with an automated finger-prick, which is almost painless. This drop is placed on a disposable test strip with which the machine has been prepared. The resulting INR comes up on the display a few seconds later. A similar form of testing is used by people with diabetes for monitoring blood sugar levels, which is easily taught and routinely practiced.
Local policy determines whether the patient or a coagulation specialist (pharmacist, nurse, general practitioner or hospital doctor) interprets the result and determines the dose of medication. In Germany and Austria, patients may adjust the medication dose themselves,[citation needed] while in the UK and the USA this remains in the hands of a health care professional.
A significant advantage of home testing is the evidence that patient self-testing with medical support and patient self-management (where patients adjust their own anticoagulant dose) improves anticoagulant control. A meta analysis which reviewed 14 trials showed that home testing led to a reduced incidence of complications (bleeding and thrombosis) and improved the time in the therapeutic range, which is an indirect measure of anticoagulant control.[11]
Other advantages of the NPT approach are that it is fast and convenient, usually less painful, and offers, in home use, the ability for patients to measure their own INRs when required. Among its problems are that quite a steady hand is needed to deliver the blood to the exact spot, that some patients find the finger-pricking difficult, and that the cost of the test strips must also be taken into account. In the UK these are available on prescription so that elderly and unwaged people will not pay for them and others will pay only a standard prescription charge, which at the moment represents only about 20% of the retail price of the strips. In the USA, NPT in the home is currently reimbursed by Medicare for patients with mechanical heart valves, while private insurers may cover for other indications. Medicare is now covering home testing for patients with chronic atrial fibrillation. Home testing requires a doctor's prescription and that the meter and supplies are obtained from a Medicare approved Independent Diagnostic Testing Facility (IDTF).[citation needed]
There is some evidence to suggest that NPT may be less accurate for certain patients, for example those who have the lupus anticoagulant.[12]

Guidelines[edit]

International guidelines were published in 2005 to govern home monitoring of oral anticoagulation by the International Self-Monitoring Association for Oral Anticoagulation.[13] The international guidelines study stated, "The consensus agrees that patient self-testing and patient self-management are effective methods of monitoring oral anticoagulation therapy, providing outcomes at least as good as, and possibly better than, those achieved with an anticoagulation clinic. All patients must be appropriately selected and trained. Currently available self-testing/self-management devices give INR results which are comparable with those obtained in laboratory testing."
Medicare coverage for home testing of INR has been expanded in order to allow more people access to home testing of INR in the USA. The release on 19 March 2008 said, "[t]he Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) expanded Medicare coverage for home blood testing of prothrombin time (PT) International Normalized Ratio (INR) to include beneficiaries who are using the drug warfarin, an anticoagulant (blood thinner) medication, for chronic atrial fibrillation or venous thromboembolism." In addition, "[t]hose Medicare beneficiaries and their physicians managing conditions related to chronic atrial fibrillation or venous thromboembolism will benefit greatly through the use of the home test."[14]

History[edit]

The prothrombin time was developed by Dr Armand Quick and colleagues in 1935,[15] and a second method was published by Dr Paul Owren,[16] also called the "p and p" or "prothrombin and proconvertin" method. It aided in the identification of the anticoagulants dicumarol and warfarin,[17] and was used subsequently as a measure of activity for warfarin when used therapeutically.
The INR was invented in the early 1980s by Tom Kirkwood working at the UK National Institute for Biological Standards and Control (and subsequently at the UK National Institute for Medical Research) to provide a consistent way of expressing the prothrombin time ratio, which had previously suffered from a large degree of variation between centres using different reagents. The INR was coupled to Dr Kirkwood's simultaneous invention of the International Sensitivity Index (ISI), which provided the means to calibrate different batches of thromboplastins to an international standard.[18] The INR became widely accepted worldwide, especially after endorsement by the World Health Organization.[19]

See also[edit]

References[edit]

  1. Jump up^ "Warfarin Therapy Management in Adults" (PDF).
  2. Jump up^ //De Kunst van het Doseren// [The Art of Dosing] (PDF) (in Dutch). Federatie van Nederlandse Trombosediensten. April 2016. RetrievedMay 23, 2016. Cite uses deprecated parameter |trans_title= (help)
  3. Jump up^ Fritsma, George A. (2002). "Evaluation of Hemostasis." Hematology: Clinical Principles and Applications . Ed. Bernadette Rodak. W.B. Saunders Company: Philadelphia, 2002. 719-53. Print
  4. Jump up^ Houdijk, W. P.; Van Den Besselaar, A. M. (2004). "International multicenter international sensitivity index (ISI) calibration of a new human tissue factor thromboplastin reagent derived from cultured human cells".Journal of thrombosis and haemostasis : JTH. 2 (2): 266–70.doi:10.1111/j.1538-7836.2004.00434.x. PMID 14995988.
  5. Jump up^ Poller, L; Keown, M; Chauhan, N; Van Den Besselaar, A. M.; Tripodi, A; Shiach, C; Jespersen, J (2005). "European Concerted Action on Anticoagulation. A multicentre calibration study of WHO international reference preparations for thromboplastin, rabbit (RBT/90) and human (rTF/95)". Journal of Clinical Pathology. 58 (6): 667–9.doi:10.1136/jcp.2004.019810. PMC 1770687Freely accessibleFreely accessible. PMID 15917425.
  6. Jump up^ "Test ID: PT Prothrombin Time, Plasma".
  7. Jump up^ Della Valle P, Crippa L, Garlando AM, et al. (December 1999)."Interference of lupus anticoagulants in prothrombin time assays: implications for selection of adequate methods to optimize the management of thrombosis in the antiphospholipid-antibody syndrome"(PDF). Haematologica. 84 (12): 1065–74. PMID 10586206.
  8. Jump up^ Horsti J, Uppa H, Vilpo JA (March 2005). "Poor agreement among prothrombin time international normalized ratio methods: comparison of seven commercial reagents". Clin. Chem. 51 (3): 553–60.doi:10.1373/clinchem.2004.043836. PMID 15665046.
  9. ^ Jump up to://**a**// //**b**// Jackson CM, Esnouf MP (March 2005). "Has the time arrived to replace the quick prothrombin time test for monitoring oral anticoagulant therapy?". Clin. Chem. 51 (3): 483–5.doi:10.1373/clinchem.2004.045393. PMID 15738512.
  10. Jump up^ Poller L, Keown M, Chauhan N, et al. (September 2003). "European Concerted Action on Anticoagulation. Correction of displayed international normalized ratio on two point-of-care test whole-blood prothrombin time monitors (CoaguChek Mini and TAS PT-NC) by independent international sensitivity index calibration". Br. J. Haematol. 122 (6): 944–9.doi:10.1046/j.1365-2141.2003.04521.x. PMID 12956765.
  11. Jump up^ Heneghan C, Alonso-Coello P, Garcia-Alamino JM, Perera R, Meats E, Glasziou P (February 2006). "Self-monitoring of oral anticoagulation: a systematic review and meta-analysis". Lancet. 367 (9508): 404–11.doi:10.1016/S0140-6736(06)68139-7. PMID 16458764.
  12. Jump up^ Moll, S; Ortel, TL. (August 1997). "Metering Warfarin Therapy in Patients with Lupus Anticoagulants". Annals of Internal Medicine. 127 (3): 177–185. doi:10.7326/0003-4819-127-3-199708010-00001.PMID 9245222.
  13. Jump up^ Jack Ansell (10 March 2005). "Guidelines for implementation of patient self-testing and patient self-management of oral anticoagulation. International consensus guidelines prepared by International Self-Monitoring Association for Oral Anticoagulation". International Journal of Cardiology. 99 (1): 37–45. doi:10.1016/j.ijcard.2003.11.008.PMID 15721497.
  14. Jump up^ "Medicare expands coverage for home blood testing of prothrombin time international normalized ratio". The Centers for Medicare and Medicaid Services. 19 March 2008.
  15. Jump up^ Quick AJ, Stanley-Brown M, Bancroft FW (1935). "A study of the coagulation defect in hemophilia and in jaundice". Am J Med Sci. 190 (4): 501. doi:10.1097/00000441-193510000-00009.
  16. Jump up^ Owren PA, Aas K (1951). "The control of dicumarol therapy and the quantitative determination of prothrombin and proconvertin". Scand. J. Clin. Lab. Invest. 3 (3): 201–8. doi:10.3109/00365515109060600.PMID 14900966.
  17. Jump up^ Campbell HA, Smith WK, Roberts WL, Link KP (1941). "Studies on the hemorrhagic sweet clover disease. II. The bioassay of hemorrhagic concentrates by following the prothrombin level in the plasma of rabbit blood". J Biol Chem. 138: 1–20.
  18. Jump up^ Kirkwood TB (June 1983). "Calibration of reference thromboplastins and standardisation of the prothrombin time ratio". Thrombosis and Haemostasis. 49 (3): 238–44. PMID 6879511.
  19. Jump up^ Anonymous (1983). "33: Expert Committee on Biological Standardization. Requirements for thromboplastins and plasma used to control oral anticoagulant therapy". World Health Organ Tech Rep Ser. pp. 81–105.

External links[edit]

‹ The template below (Myeloid blood tests) is being considered for merging. See templates for discussion to help reach a consensus. ›
[hide]* v

Myeloid blood tests (CPT 85002–85999)
Clotting

clotting factors:

other/general:

fibrinolysis:

Red blood cell indices
CBC

ratios:

Fetal hemoglobin:

Other

CFU-GM

Other

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply