Search Posts

Præmenstruelt-syndrom

Alkohol begrænser problemerne ved præmenstruelt syndrom, i hvert fald hos rotter i forsøg. Alkohol virker måske ligesom et hormon, som hjernen har mangel på i denne situation. Blot et halvt glas vin skulle kunne få den premenstruelle kvinde til at slappe af ifølge Sheryl Smith fra SUNY Downstate Medical Center i New York, som har udført forsøg med rotter. Rotter, som var behandlet med hormoner for at gøre dem "præmenstruelle", havde unormalt høje mængder af en specialiseret hjernereceptor, som aktiveres af både alkohol og allopregnanolon – som er et "føler-sig-godt" hormon, som falder i koncentration før menstruation. Forskerne bag undersøgelsen gætter på, at alkohol udfører det samme arbejde som det manglende hormon, og af denne grund kan forbedre humøret forud for menstruationstidspunktet, fordi hjernen laver flere receptorer end sædvanlig for at opfange, hvad der måtte være tilbage af restkoncentration af det lille hormon. " New Scientist 20 juli 2002 s.24. Nature Neuroscience (DOI: 10.1038/nn888)

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply