Search Posts

Planter-meloner-dværgformer-ved-krydsning

Melondværgformer ved krydsning

Vandmeloner er kernefyldte og så store, at de er besværlige i et køleskab. Nu har forskere foretaget krydsninger med vilde dværgformer af melon, og derved frembragt kernefrie, søde vandmeloner på bare 12 cm. Disse er allerede bragt på markedet visse steder i USA. Varieteten har også fået en tynd skal. Den kernefri egenskab blev frembragt ved at udvikle to linier, den ene med det normale dobbeltkromosomantal (2n), den anden med firdobbelt kromosomantal (4n). Når de to typer krydses med hinanden dannes en 3n-variant, som ikke danner frø. Den nye vandmelon, som er frembragt ved traditionel krydsningsteknik, forventes at komme på det europæiske marked om et par år (2541). New Scientist 24.aug 2002 bd.175 nr2357 s.11.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply