Search Posts

PCR-teknik

Ved hjælp af PCR-teknik er det lykkedes at opformere DNA fra en 136 år gammel konserveret tasmansk tiger. DNA´et er taget fra en konserveret unge af den termanske tiger, men man har også et udstoppet eksemplar af det voksne dyr. Forsøget på at genskabe den tasmanske tiger blev indledt i 1999 og projektet blev modtaget med skepsis. Man har dog i dag langt mere fra den uddøde art, end man den gang troede muligt. Det er ikke mere helt umuligt, at det pågældende DNA vil kunne virke i en levende celle, men man dog har stadig ikke løst problemet med at konstruere dyrets kromosomer og man har heller ikke fundet en egnet vært til kloningen. Mest oplagt ville være den beslægtede art, tasmansk djævel. <2213> .

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply