Search Posts

Palæontologi-fossil-af-fisk-landgående

Man har længe savnet fossiler af de fiskelignende dyr, som i perioden for fra 335 millioner år siden til for 365 millioner år siden kravlede på land. Nu har man fundet det første intakte skelet af et dyr fra den tid. Den ligner en klodset krokodille med piskelignende hale. Den er 1 meter lang med et sanseapparat som hos fisk. Lemmer og fødder er derimod tilpasset fast underlag. Nature bd.418 s.72; New Scientist 6.juli 2002 bd.175 nr.2350 s.25

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply