Search Posts

P-piller-og-tobak-gensidigt-forstærker-risiko-hjertestop


P-PILLER OG TOBAK

Den vest-tyske sundhedsstyrelse har i en erklæring advaret imod, at P-piller og tobak gensidigt forstærker risikoen for bl.a. hjertestop. Efter den vesttyske sundhedsstyrelses opfattelse bør æsker med P-piller i fremtiden forsynes med advarsler om bivirkninger for kvinder, der ryger. Risikoen vokser med alderen og stigende cigaretforbrug, og kvinder over 30 år bør ikke ryge, hvis de tager P-piller, fastslår den tyske sundhedsstyrelse. Jyllandsposten 6/2-1981 s.1.

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 3

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply