Search Posts

Overtro-årtusindeskiftet

Dommedagsfantaster benytter ikke kun årtusindskiftet til at spå om dommedag, men søger undertiden selv at udvirke den. Aum Shinriko terrorister brugte nervegassen sarin i Tokyos undergrund i 1995, og man frygter at noget lignende vil kunne ske igen. Kemikere på Maryland universitet har udviklet et middel (platin-1,2-endithiolat), som fluorescerer rødt lys ved tilstedeværelse af phosphatestere i gasform, som udgør de aktive molekyler i sarin-nervegassen. Metoden er mere sikker end tidligere metoder, som ofte havde falske positive resultater. Sensoren vil kunne indbygges i luftindtaget i lufthave og undergrundsstationer eller indgå i håndbårne sarinsensorer. New Scientist nr.2168, 9/1-99 s.13.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply