Search Posts

Overnatning i skove

Miljø- og Fødevareministeriet
 

Danskerne viser stor interesse for at sove i telt i det fri

Mange har haft travlt med at planlægge en overnatning under trækronerne, siden miljøminister Lea Wermelin gjorde det muligt at slå sit telt op i 77 nye statsskove i hele Danmark.

6. juni 2020

 

For knap en måned siden blev antallet af skove med fri teltning udvidet, så det nu er muligt at slå sit telt op for en nat i over 275 statsskove landet over. 

Den sidste måned har over 30.000 undersøgt mulighederne for en nat i telt på Naturstyrelsens hjemmeside. Til sammenligning var der i samme periode sidste år cirka 2.000 unikke besøg på siden. Samme tendens gør sig gældende på Danmarks guide til oplevelser i det fri, udinaturen.dk, der har oplevet markant flere søgninger på fri teltning. 

– Vi er mange, der har måtte tænke i alternative sommerferieplaner, og jeg er glad for, at danskerne har vist så stor interesse for fri teltning. Jo mere vi kender og bruger naturen, jo bedre er vi til at passe på den, siger miljøminister Lea Wermelin. 

Fri teltning er inspireret af allemandsretten i vores naboland Sverige og giver mulighed for at slå sit telt op i en række af statens skovområder uden at spørge om lov eller booke på forhånd.

Til gengæld kan det være en god idé at lave en pakkeliste på forhånd. Du skal nemlig have alt med hjemmefra lige fra mad og vand til soveudstyr og forsvarligt grej til madlavning, så du ikke starter en skovbrand. Det er nemlig kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser i statens skove.

– Jeg håber, at endnu flere danskere vil prøve kræfter med en overnatning i det fri som en del af deres ferieplaner. Fri teltning er en primitiv ferieform, hvor du giver afkald på nogle moderne bekvemmeligheder. Men så får du til gengæld også naturen helt for dig selv, og ferieminder der varer meget længere end den ene nat i skoven, siger Lea Wermelin. 

Her finder du fri teltning

Der findes i alt over 275 statsskove med fri teltning. Se dem alle her: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/ 

På statens naturområder er det udover fri teltning i over 275 skove muligt at overnatte på lejrpladser, primitive overnatningspladser og rulle soveposen ud i skovbunden. Få inspiration til din næste nat under stjernerne: www.nst.dk/overnat

Fri teltning: 5 ting du skal huske

  • 1-2-3-reglen: Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted, man må højst slå to telte op samme sted og teltene må maksimalt være til tre personer.
  • Teltning må kun ske på de træbevoksede områder i de udvalgte skove.
  • Brug kun åben ild på de dertil indrettede bålpladser. Hvis der ikke er en bålplads, brug trangia eller andet udstyr, hvor brænderen er indelukket.
  • Tag dit affald med dig – også toiletpapir.
  • Teltene skal være uden for synsvidde fra drifts- og beboelsesbygninger, herunder f.eks. naboer og campingpladser samt bilveje.

Yderligere oplysninger:

Presserådgiver Peter Kondrup Maul, tlf. 51 71 63 20, e-mail: petkm@mfvm.dk
Pressechef Lillan Clemmensen, Naturstyrelsen, tlf. 91 35 69 97, e-mail: licle@nst.dk 
 

 

Se nyheden på hjemmesiden
 

Miljø- og Fødevareministeriet

Afmeld eller rediger dit abonnement på nyheder

Hos Miljø- og Fødevareministeriet skal borgere og samarbejdspartnere have fuld tillid til, at deres personoplysninger håndteres professionelt og betryggende. Ministeriet tænker derfor altid på databeskyttelse og handler forsvarligt efter gældende lovgivning. Læs mere om ministeriets privatlivspolitik på hjemmesiden

Leave a Reply