Search Posts

Omskæring-kvinder

Omskæring af kvinder medfører ikke mindre seksuel lyst eller mindre seksuel aktivitet. I en undersøgelse af 1836 kvinder i Nigeria, hvoraf 45% var omskået, dvs. havde fået fjernet klitoris eller i nogle tilfælde også mere eller mindre af skamlæberne, var de omskårede endog lidt mere seksuelt aktive end de ikke-omskårede. De rapporterede om orgasme i samme omfang som de ikke-omskårede. De omskårede kvinder rappporterede dog, at deres bryst var det mest seksuelt følsomme område. Andre undersøgelser har vist, at omskårede kvinder har større risiko for infektioner i underlivet og genitalvorter. Den traditionelle opfattelse er modsat, at omskæring nedsætter promiskuitet og øger sundheden. Omkring 2 millioner kvinder i Afrika og Asien omskæres årligt. New Scientist 5.okt.2002 s.10.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply