Search Posts

Nyre-og-leversygdom

Et længe eftersøgt gen for en arvelig nyre- og leversygdom hos mindre børn er blevet identificeret. Sygdommen kaldes polycystisk nyresygdom og fremkalder væskefyldte cyster i nyrer og lever, ofte med tidlig død til følge. Man kender to gener for den mere almindelige dominant-nedarvede form, men en recessivt-nedarvet form, som kun viser sig, hvis genet modtages fra begge forældre, er først hermed blevet fundet. Genet, som findes på kromosom nr. 6, koder for et protein kaldet fibrocystin.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply