Search Posts

Livslængde-gener

Et gen ved navn "klotho", der betyder skæbne på græsk, har betydning for livslængden. En bestemt variant af klotho-genet er ret hyppig, og findes hos 3% blandt nyfødte. Denne variant har betydning for livslængder omkring 65 år. Man har tidligere fokuseret på andre gener, som har betydning for livslængder over 100 år, men klothogenet er måske vigtigere, fordi det har betydning for livslængden tidligere i livet. " Proceedings of the National Academy of Sciences".

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply