Search Posts

Kobbevaccination-USA

I december 2002 besluttede præsident Bush, at 100.000 personer, fortrinsvis hospitalspersonale, skulle vaccineres mod kopper inden marts 2003. Omkring sommeren 2003 skulle 10 mill. amerikanere været vaccineret. Imidlertid går det ikke så hurtigt. Nogle hospitaler vil ikke deltage i vaccinationsprogrammet, fordi de frygter, at det vaccinerede personale vil smitte følsomme personer med levende Vaccinia-virus, som bruges ved vaccinationen. Desuden er der ingen erstatning, hvis vaccinationen medfører bivirkninger, som undertiden er meget alvorlige. Det store arbejde med at gennemføre vaccinationsprogrammet har medført, at beredskabet overfor bioterror er blevet stærkt begrænset, medarbejderne har for travlt med vaccinationsprogrammet til også at arbejde med planer for at modgå eventuelle bioangreb. New Scientist 1.marts 2003 s.10

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply