Search Posts

IP adresse begrænsning af adgang til hjemmeside webside domæne

PROBLEM: Hvordan begrænses adgangen til en html-webside så der kun er adgang fra visse IP-adresser? Forklaring: En del biblioteker eller skoler har adgang til visse websider – fordi de har oplyst deres IP-adresser til websidens ejer. Hvordan laves denne IP-adresse begrænsning på en webside med html ? Samme spørgsmål for en WordPress-underside.

LØSNING: http://www.computerworld.dk/eksperten/spm/1013894

http://dk2.php.net/features.http-auth
(PHPs dokumentation .htaccess )

HTML er et af de få steder, det ikke kan lade sig gøre at lave noget i den stil.

.htaccess er ikke kun relevant for PHP, men for alle servere der benytter Apache som webserver, hvilket inkluderer de fleste PHP-hoteller, men ikke ASP, da det som regel kører på Windows-maskiner. Dog kan du også få extensions til IIS, der gør at .htaccess-filer kan bruges der. Jeg brugte engang en der hed ISAPI_Rewrite.

For at gøre det der, skal du bare oprette en fil der hedder ".htaccess" (husk puntum forrest, og husk at Windows ikke vil lade dig oprette en fil med det navn – du skal gemme den fra et program, hvis du vil have den på Windows), og i den skriver du f.eks.

Order Deny,Allow
Deny from 12.12.12.12
Deny from 34.34.34.34

osv. med IP-adresser der skal blokeres. For at blokere en bestemt undermappe, skal filen bare placeres i denne undermappe.

I PHP-kode kan du f.eks. skrive øverst i index-filen for den relevante mappe:

if (in_array($_SERVER['REMOTE_ADDR'], [
'12.12.12.12',
'34.34.34.34'
])) exit;

Jeg er dog temmelig rusten i klassisk ASP, så kan ikke lige sige dig, hvordan det kan gøres der.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply