Search Posts

Insulin-doseringsform-småpartikler

En metode, hvor lægemidler forarbejdes til meget fine partikler, kan afhjælpe en alvorlig mangel på insulin i udviklingslandene. I den nye form behøver diabetikere kun ca. 1/3 så meget insulin, eller måske endnu mindre mængde, og virkningen varer i meget længere tid end ved insulininjektioner. Derved kan behovet for insulin nedsættes. Det har betydning i U-landenes, som har dårlig økonomi. Insulinpartiklerne fremstilles ved at insulin opløses i en superkritisk gas, som på grund af højt tryk opfører sig som en væske. Når trykket pludselig bringes til at falde samles insulinet i småpartikler på kun 50-100 nanometer. Partiklerne kan overføres via plastre eller sprøjtes op i næsen eller ned i halsen. New Scientist 7.sep.2002 s.19.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply