http://www.eminenttravel.org/food/10-nutritious-edible-insects/
På trods af at 80% af verdens kulturer betragter de fleste mennesker i vores kultur insekter som skadedyr.
Ikke alle insekter er spiselige: Men disse 10 er i hvert fald:
Græshopper og fårekyllinger indeholder meget protein og kalcium. De spises bedst stegt, og smager som rejer eller crotons.
Disse insekter er blandt de mest almindelige insekter, der spises i Mexico, Thailand og Cambodja.
Kakerlakker – er velsmagende med tekstur som kylling.
Tusindben og skolopendre sælges på gaderne i Kina som snacks.
Guldsmede bliver spist i både voksne og larver form i Kina og Indonesien.
Skorpioner stees i Thailand og Kina: og har en smag af soft shell Krabbe.
Termitter (voksne bevingede) spises i Østafrika, ristet, stegt eller rå ud af myretuerne.
Sago larver er larverne af sago-billen. Eer en specialitet i Malaysia og Indonesien. På Borneo og Papua Ny Guinea, er de ofte kogt i sago, mel, og svøbt i et marv blad ligesom tamale. De siges at smage lidt ligesom bacon, og udgør en vigtig kilde til fedt.
Water Bug er populær i det thailandske køkken. Når de spises rå, lugter de som grønne æbler.
Tegn abonnement på
BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.
Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.
Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.
Recent Comments