Search Posts

Immunsystemet-T-celler

Immuncellerne skal have et særligt miljø for at fungere. De hvide blodlegemer, som kaldes T-celler, kan ikke optage en svovlholdig dobbeltaminosyre. For at fungere må T-cellerne have hjælp. Samtidig med at et fremmedstof præsenteres for en T-immuncelle optager datterceller af monocytter de svovlholdige dobbeltaminosyrer gennem deres celleoverflade, og udskiller svovlholdige enkeltaminosyrer samt et signalstof – hvorved der skabes et miljø, som T-cellen kan genkende fremmedstoffet i.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply