Search Posts

Identifikation-i-pixels-på-pasbillleder-mv

Personidentifikation i form af et pasbillede kan forfalskes. Med en særlig computerteknik, hvor de enkelte pixel-enheder i billedet ændres, kan billedet bringes til at indeholde information, som kan aflæses af en computer. Dette vil være meget vanskeligt at forfalske. Billedet vil se normalt ud, men indeholde koder, som kan aflæse, om billedet er falsk. F.eks. kan man med denne teknik gemme oplysningen om personens fingeraftryk i billedets pixels, og en computer kan efterfølgende lave et print af fingeraftrykket ved at aflæse billedet. Pixelændringerne kan blot består i, at de enkelte pixelprikker flyttes op, ned, til højre eller til venstre, og derved lagrer information i kodeform. New Scientist 10. aug. 2002 s.19.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply