Search Posts

I-2025-vil-hver-10.-dansker-lide-af-diabetes

              • Kilde til artiklen:# 24

I 2025 vil hver 10. dansker lide af diabetes

I 2011 var der 306.000 danske diabetikere, men tallet vil være omkring det dobbelte blot 14 år senere. Stigningen sker især inden for den livsstilsbetingede form, der kaldes type 2 diabetes. Denne type udgør 80% af alle diabetikere. Man regner med, at 200.000 danskere går rundt med diabetes uden at vide det. Symptomer på diabetes er hyppig tørst og vandladning, kløe og infektioner i hud og slimhinder, kvalme, træthed, føleforstyrrelser, synsforstyrrelser og langsom heling af sår. Med sygdommen øges risikoen for hjertekarsygdomme, åreforkalkning, blindhed, sår, paradentose og infektioner i tandkødet, amputationer på grund af ringe blodtilførsel, rejsningsproblemer mv.

Søndagsavisen 29-31 marts 2013 s.14. Af journalist Nina Sommer. Henrik Nedergaard fra Diabetes foreningen interviewes. Undersøgelse af Det Nationale Diabetesregister.


Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply