Search Posts

Hvordan-kan-fødevareforgiftning-undgås

Hvordan kan fødevareforgiftning undgås? Udgivet den 30. november 2008 af Ole Terney ( webredaktør )

Fødevareforgiftninger med Salmonella og Campylobacter ville kunne undgås. Hvis man kun kunne købe frosne fjerkræ ville man undgå infektionerne. Desuden kunne man teste for bakterier tættere på salgstidspunktet, og ikke som nu hele 7-10 dage forinden, hvor kyllingerne testes og lægges på køl, hvis de er inficerede. Frysning reducerer Campylobakter-koncentrationen ca. 100 gange.

Forbrugerne vil ikke have bestrålede eller kemisk behandlede produkter, selv om dety ville kunne reducere bakterieantallet. Men man kunne holde op med at køre kontinuerlig produktion i fabrikkerne. Stop undervejs ville give mulighed for bedre rengøring.

Endelig ville mere forskning og dataopsamling på området kunne påvise, hvor smittekilderne især er.

http://ing.dk/artikel/93777-hurtige-test-og-mere-rengoering-skal-skaane-danskernes-maver [6188]

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply