Search Posts

Hunde og hundeloven

http://www.facebook.com/#!/groups/161470557334742/?fref=ts
pr. 19 feb 2013 havde denne gruppe 12.875 medlemmer

http://www.facebook.com/#!/groups/125478327626673/?fref=ts

Video fra demonstration for Thors redningsmand Lars Bo Lomholt, som satte sit job på spil for Thor og en masse andre hunde i lignende sager, da han fjernede Thor fra et internat, hvor den var blevet placeret og blot ventede på sin aflivning efter at have bidt en anden hund:
http://www.dk-event.dk/?p=3166

Læs diskussionen om hundeloven her

Siden nyhundelovnu.dk, se her

Læs om demonstrationen for Thors redningsmand Lars Bo Lomholt, som satte sit job på spil for Thor og en masse andre hunde i lignende sager, da han fjernede Thor fra et internat, hvor den var blevet placeret og blot ventede på sin aflivning efter at have bidt en anden hund – og for ændring af hundeloven her

Læs artikel i den tysksprogede avis Nordschleswiger.dk om demonstrationen for Thors redningsmand og for ændring af hundeloven, se her.

Læs på siden hundenyheder.dk om demonstrationen for Thors redningsmand og for ændring af hundeloven her.
Dét, som den senere tids massive opmærksomhed især har rettet sig mod, er hvordan et skambid defineres. Som det ser ud i dag, er definitionen ganske løs, og det springende punkt er, hvorvidt det pågældende bid skal sys eller ej. Disse bestemmelser har bl.a. Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening gjort indsigelser imod helt tilbage i efteråret 2010, men altså – indtil videre – uden ændringer til følge.

I hundeloven hedder det ”Hvis en hund ved et overfald har skambidt et menneske eller en anden hund, skal politidirektøren lade hunden aflive”, og et bid defineres altså som et skambid, hvis offeret for biddet skal sys – det var bl.a. det, der endte med at schæferhunden Thor kom i klemme.

Ifølge dyrlæge Pernille Hansen, Den Danske Dyrlægeforenings repræsentant i Justitsministerens hundeudvalg, er det ikke ualmindeligt, at et slagsmål mellem to hunde kan udmønte sig i, at den ene hund får bidt hul på den anden, og der derved opstår en ”lomme” under huden. Her vil en dyrlæge typisk lægge et dræn på ”offer-hunden” for at undgå en byld, og måske tilmed give huden et sting eller to. Dette er dog, ifølge dyrlæge Pernille Hansen, ikke det samme som et skambid.

Stig Elling uenig i den nuværende definition af skambid

I sidste uge kunne man på bt.dk læse, at Stig Elling fra Star Tour opfordrer danske hundeejere til at lave en aftale med nogen i omgangskredsen og sikre sig, at de er villige til at tage sig af ens hund, hvis det uheldige skulle ske, og hunden – med bid – markerer overfor en anden hund. Et bid, der – som hundeloven ser ud i dag – altså ville kunne karakteriseres som et skambid, hvis ”offerhunden” ender med at skulle syes.

På den måde vil den bidende hund kunne slippe med livet i behold (som det er sket i Thor sagen), fordi politiet så ikke umiddelbart vil kunne finde den og derfor ikke kan komme til at aflive den.

Stig Elling understreger overfor bt.dk, at han naturligvis ikke mener, at alle former for bid er i orden, så de bid han taler om i denne forbindelse, er bid, der er sket i leg eller som en markering.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply