Search Posts

Hudcelle-fra-menneske-er-blevet-klonet

              • Kilde til artiklen:# 3

Hudcelle fra menneske er blevet klonet

Et amerikansk ledet forskerhold skriver i det ansete tidsskrift Cell, at det er lykkedes at tage en hudcelle fra et menneske, og ved hjælp af den teknik, hvormed det i sin tid lykkedes at klone fåret Dolly, at klone hudcellen. I praksis blev hudcellens kerne flyttet til et anden tom celle. Cellen udviklede sig, og dannede stamceller, altså embryonale stamceller, som vil kunne bruges til medicinske anvendelser i fremtiden. Det samme er tidligere blevet hævdet af en uredelig videnskabsmand i Asien, som hævdede at dette var lykkedes i hans laboratorium, men det var altså snyd. Men denne gang er det nok rigtigt.

https://www.google.dk/webhp?source=search_app#q=Mitalipov+cloning+human&sa=X&psj=1&ei=E_yTUbvZJ4WNtAb3u4HIDQ&ved=0CCcQpBc&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&fp=c33d684123accc1&biw=1289&bih=615


Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply