Search Posts

HIV-AIDS

I stedet for at vente med at behandle HIV-patienter til de får symptomer på AIDS, kan man sætte ind på et tidligere tidspunkt. Det kan tænkes at være en fordel, men der kan også være argumenter mod en sådan behandlingsform. Man kender f.eks. ikke de mulige bivirkninger efter samtidig indtagelse af forskellig medicin. AIDS-patienter må typisk tage mange forskellige lægemidler, f.eks. mod virusset selv, mod maveinfektioner, mod lungebetændelse osv. Det er sandsynligt, at man i fremtiden vil opdage hidtil ukendte bivirkninger, som skyldes samtidig indtagelse af forskellige lægemidler. New Scientist 21/9-1996 s.13 New Scientist 21/9-1996

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply