I marts 2014 fik Google (Google Panda) amerikansk patent på at vægte søgeresultater (se her).
Prioteten er fra 2012 og patentet gælder derfor frem til 2032. (Nemlig 20 år fra prioritetsdatoen).
I USA har man et begreb (grace period) som betyder at opfinderen kan have offentliggjort opfindelsen en periode før man faktisk ansøger. Men fordi dette begreb kun gælder i USA har man dermed ødelagt sine muligheder for at søge patentet i andre lande end USA. Google brugte denne metode, og har derfor ikke ansøgt om patent i andre lande end i USA. Desuden er dette et softwarepatent, som er muligt i USA men f.eks. ikke i Europa (endnu!).
Generelt kan man undre sig over at Google har kunnet få amerikansk patent på noget så simpelt som at vægte søgeresultater. Og de har jo også selv vægtet søgeresultater før 2011 skulle man tro.
Umiddelbart ser det ud som om Google har fået amerikansk patent på noget, som for søgemaskiner må svare til at trække vejret (hvis patentet havde gjaldt for mennesker).
=============
Google har lavet en mulighed for at en webside-ejer kan anmelde, hvis en anden kopierer sidens indhold og dermed kommer uretsmæssig foran i søgeresultatet af en Google-søgning.
. Men DET GØR GOOGLE SELV. Hvis man stiller et spørgsmål på Google trækker Google svaret fra hjemmesider på nettet, og leverer svaret øverst på siden – således at spørgeren ikke ser nogen grund til at gå ind på de enkelte sider. (Se diskussionen her).
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Noget helt andet er at Google har lavet en oversigt over patenter generelt, både amerikanske og europæiske. Oversigten er ikke fuldstændig. Man har lavet optisk læsning af dokumenterne. Se her. Da begrebet kaldes "Google patent" kan man ikke med disse søgeord regne med at finde patenter, som Google selv har opnået, for de drukner i alle andre patenter.
Tegn abonnement på
BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.
Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.
Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.
Recent Comments