Search Posts

Feromoner-sanseorganer

Feromoner er små molekyler, som kan opfanges af sanseorganerne hos det modsatte køn. Det bruges f.eks. meget af natsommerfugle – men er iøvrigt vidt udbredt. Peter Mombaerts og kolleger fra Rockefeller University i New York har isoleret den første gode kandidat til en feromon-receptor hos et menneske, altså modtagelsesmolekylet for et menneske-feromonn. Desuden påviste gruppen 7 andre lignende gener, som ikke fungerer. De er pseudogener, og er nok vidnedsbyrd om, at vi nedstammer fra dyr, hvor dette med feromoner var mere vigtigt end det trods alt er for mennesket. Opdagelsen forventes at starte en ny molekylærforskning i menneskets arv og adfærd på dette område. Nature Genetics – Sep. 2000. Peter Mombaerts, tlf. +1 212 327 7300, mombaer@rockvax.rockefeller.edu .

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply