Fedmeforskningens pendant til Nobelprisen – ”The Willendorf Award”
http://www.science.ku.dk/presse/nyhedsarkiv/2014/fedt-nok/
SCIENCE > Presse > Nyheder > 2014 > Fedt nok – Venus fra W…
17. marts 2014
Fedt nok – Venus fra Willendorf
FEDMEFORSKNING
Den 58-årige professor og dr. med. Arne Astrup fra Københavns Universitet har fået fedmeforskningens pendant til Nobelprisen – ”The Willendorf Award”. Det er første gang, at en dansker har fået den prestigefyldte pris, siden den blev oprettet i 1980.Venus fra Willendorf
Venus fra Willendorf
At prisen hedder ”The Willendorf Award” er ikke tilfældigt. Prisen er opkaldt efter en ca. 24.000 år gammel statuette af en voluminøs kvinde, som blev fundet nær den østrigske by Willendorf i 1908. Kvinden med de svulmende former i overflod symboliserede frugtbarhed og sex-appel for de forhistoriske mænd.Til gengæld ville hun i dag, hvis hun havde levet, have hørt til den gruppe, som betegnes som kraftigt overvægtige og langt fra et forbillede for sine medsøstre.Arne Astrup fra Københavns Universitet har fået overrakt fedmeforskningens pendant til Nobelprisen ? ?The Willendorf Award?
Arne Astrup fra Københavns Universitet har fået overrakt fedmeforskningens pendant til Nobelprisen – ”The Willendorf Award”
Arne Astrup har fået overrakt prisen i den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur i forbindelse med Den Internationale Videnskabelige Fedmesammenslutning, IASOs forskningskongres.
Arne Astrup har fået prisen for sin pionerforskning inden for ”hormonel regulering af appetitten og de enkelte næringsstoffers betydning for mæthed”.
Yderligere oplysninger: Arne Astrup på mobiltelefon: 21 43 33 02 eller ast@nexs.ku.dk
Tegn abonnement på
BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.
Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.
Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.
Recent Comments