Search Posts

eksem-fra-sydamerikansk-lilje-Alstroemeria-aurantiaca


POPULÆR LILJE GIVER EKSEM

Den sydamerikanske lilje Alstroemeria aurantiaca, der er blevet meget populær i Danmark, kan give væskende eksem. Da liljen er meget udbredt, venter man i de kommende år at se mange eksempler på denne sygdom. Planten kan give eksem på hånden samt kløende udslæt på hals og i ansigt og tendens til misfarvning af ørerne. Alene på 10 gartnerier herhjemme dyrkes der over 4 millioner grene om året. Jyllandsposten 18. marts 1981, s . 8 ref.fra Ugeskrift for Læger.

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 4

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply