Search Posts

Drømme-hukommelsen

Hvilken betydning har drømme for hukommelsen? Ifølge en hypotese er drømme af betydning for at fastholde hukommelsen. I en serie artikler i det videnskabelig tidsskrift Trends in Cognitive Neurosciences diskuteres mulige baggrunde herfor. Den såkaldte REM-søvn, rapid eye movement, er knyttet til følelsesmæssig drømmesøvn, mens drømme under ikke-REM søvn er om livet, som det finder sted i vågen tilstand. Det er hvad folk fortæller, når de vækkes under disse søvntyper. Når en ny opgave skal indlæres øges REM-søvnen, men når opgaven er indlært, falder REM-søvnen tilbage til normalniveauet. Søvnforskning tyder på, at nerveaktivitet, som er forbundet med ikke-REM søvn, opstår i hippocampus, og afspejler forsinkelsen fra hippocampus til neocortex-hjerneområdet.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply