Search Posts

DNA-test-påviser-og-lokaliserer-bygnings-skimmelsvamp


Kilde til artiklen: # 33

DNA-test påviser og lokaliserer bygnings-skimmelsvamp.

Det danske firma har videreudviklet en DNA-test for bygnings-skimmelsvampe, hvor falske positive testsvar undgås, og har på under 2 år solgt testen til flere lande. Med testen undgår man at beskadige bygningen, når man skal lokalisere en sundhedsskadelig skimmelsvamp.

http://ing.dk/artikel/dna-test-af-skimmelsvamp-indstillet-til-produktprisen-159072

Et dansk firma HouseTest har videreudviklet en DNA-test for skimmelsvampe i huse, og har på 20 måneder opnået økonomisk break even ved at sælge testen til bl.a. Sverige og Tyskland. Testen sorterer falske positive fra, og kan vise hvilke rum, som er inficeret med sundhedsfarlig bygningsskimmelsvamp.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply