Search Posts

Den-sidste-fælles-stamform-til-alle-pattedyr-med-moderkage

       • Kilde til artiklen : # 54

Den sidste fælles stamform til alle pattedyr med moderkage levede efter at dinosaurerne var uddøde.

Der er ikke overensstemmelse mellem de forskningsdata, som stammer fra det genetiske, molekylære ur, og de forskningsdata, som stammer fra anatomiske lighedstræk, som tyder på, at den fælles stamform til alle pattedyr med moderkage levede 36 mill. år senere end hvad det molekylære ur foreslår. Ifølge det anatomiske studie levede denne stamform efter dinosaurernes uddøen, under ½ mill. år efter, og havde en evolutionær udsplitning i løbet af 2-3 mill. år i linier, som f.eks. førte mod nutidens aber og kaniner.

Der er ikke overensstemmelse mellem de forskningsdata, som stammer fra det genetiske, molekylære ur, og de forskningsdata, som stammer fra anatomiske lighedstræk (baseret på et studie af 46 nulevende arter og 40 fossile arter). Ifølge det nye, anatomiske studie skal den fælles stamform til alle placentale pattedyr placeres 36 mill. år senere end hvad det molekylære ur foreslår, og i så fald efter dinosaurernes uddøen, under ½ mill. år efter. Det anatomiske studie tyder på, at der derefter skete en hurtig evolutionær udsplitning i løbet af 2-3 mill. år i linier, som f.eks. førte mod aber og kaniner.

       • New Scientist 16 feb. 2013 nr. 2904 s.14 Mammal ancestor lived a dino-free life


Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply