Search Posts

cyborg

::

FILM

Eating Animals
Få dokumentarfilm er lykkedes så godt med at trække tæppet væk under de amerikanske slagterivirksomheder og deres ulovlige produktionsforhold som ‘Om at spise dyr’. Baseret på Jonathan Safran Foers succesbog og med Natalie Portman som fortæller, benytter filmen sig af både whistleblowers og skjulte kameraoptagelser i sin kamp for at afsløre de uacceptable forhold i forabejdningen af kød, der er solidt integreret i slagteri- og fødevareindustrien. Det er ikke altid kønt, men ikke desto mindre oplysende, når filmen råt for usødet illustrerer, hvordan en kyllingenugget rent faktisk bliver til. Velbekomme!

http://www.imdb.com/title/tt2180351/

The Green Lie
The Green Lie tager os med bag kulisserne og røgsløret, som omsværmer udspekulerede konglomerater, og deres påvirkning på miljøet. De fleste af os har lært, at man kan skåne miljøet meget i dagligdagen. Ved for eksempel at købe økologisk og bæredygtigt, er vi alle med til at redde planeten, vi bor på. Men er dette intet mindre end en markedsføringstrategi? Gør det i virkeligheden nogen forskel? Med sandheden som våben tages kampen op imod de korrupte virksomheder, der ødelægger klimaet, og viser, hvad de i sandhed er skyld i.

Tag med på denne øjenåbnene og chokerende rejse, og lær hvordan du kan beskytte dig selv!

http://www.eafilm.at/english/productions/green

Pre-Crime
Mængden af data har i de seneste år skabt nye overvågningsmuligheder – men kan man med algoritmernes hjælp nu faktisk forudse kriminelle handlinger? ‘Pre-Crime’ bekræfter at nye overvågningsprogrammer er i gang med at virkeliggøre scenarier, som vi hidtil kun har kendt fra scifi-fortællingen ‘Minority Report’. En teknologi, der er baseret på komplicerede datasæt og matematiske principper, som er svære at forstå for den almindelige borger. Fra storbyer som Chicago, München og London får vi konkrete billeder på en teknologi, som vi måske bør lære at kende bedre. Og det gælder både den overvågede og den overvågende.

http://precrime-film.com/

Cyborgs Among Us
Teknologien har altid fungeret som menneskets forlængede arm, men i og med at vi med nye opfindelser kan erstatte og forstærke vores kropslige udfoldelser, udfordrer vi for alvor vores forståelse af mennesket. Så hvad er mennesket i dag, hvis vi kan manipulere vores egenskaber efter behag? ‘Cyborgs Among Us’ præsenterer os for alle dem, der på praktisk vis optimerer deres hverdag med maskiner og teknologiens hjælp, men også dem, der vil ændre verden og menneskets biologi ved at tilføje og inkorporere mekaniske dele. Under alle omstændigheder er kyborgerne – de levende maskiner – iblandt os.

http://www.yuzu-productions.com/EN/page28/index_en.html

Alphago
Ingen havde troet, at en kunstig intelligens ville kunne mestre verdens mest avancerede spil, Go – et brætspil så komplekst, at det får Skak til at lige Fire på stribe. Og da slet ikke, at den kunstige intelligens faktisk ville kunne udfordre den regerende stormester, Lee Sedol. I ‘AlphaGo’ viser det sig dog hurtigt, at mennesket endnu en gang har overvurderet sin egen overlegenhed, og i et nervepirrende og sveddryppende opgør oplever vi således mennesket Lee i et møde med en modstander, der er umulig at aflæse. Pludselig kæmper Lee ikke kun for sig selv og Sydkorea – han kæmper for hele menneskeheden.

https://www.alphagomovie.com/

Vi får løbende nye film på programmet frem til midten af februar, hvor vores program bliver offentliggjort. Hvis du ønsker det, vil jeg med glæde kontakte dig løbende, hvis vi får flere film, som kunne være interessante for jeres læsere.

Hvis du vil se filmene online, eller under festivalen, skal du blot ansøge om en akkreditering lige her:
https://www.cphdox.dk/presse/presseakkreditering/
Jeg skal nok hjælpe dig med at sende links og bestille billetter, eller hvis der er andet du mangler i din dækning.

Jeg glæder mig til at høre, hvad du tænker. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har nogle spørgsmål.

OM CPH:DOX

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply