Search Posts

Coronavirus-Covid19-Storbritannien

Boris Johnson: Den britiske premierminister Boris Johnson fik en alvorlig coronavirusinfektion: Den 55-årige leder af Storbritannien tilbragte mindst 2 nætter på intensivafdelingen på St. Thomas Hospital i London, hvor han blev iltet, men ikke i de første to døgn havde brug for en respirator. Op til indlæggelsen havde han haft høj feber, som varede i over ti dage. Han blev behandlet af en af ​​Storbritanniens førende lungelæger, som fik slået feberen ned. Udenrigsminister Dominic Raab overtog landets officielle anliggender.

Storbritannien indførte først strenge foranstaltninger mod coronavirus den 23. marts 2020. Storbritannien var omkring to uger efter Frankrig og flere uger efter Italien i udviklingen af ​​pandemien vedrørende infektionsrater og dødsfald.

Boris Johnson var på tidspunktet for indlæggelsen på intensivafdelingen verdens højeste rangerede politiker, der var inficeret med den nye corona-virus. At flytte en premierminister til intensivpleje under en national nødsituation er en hidtil uset proces, og både indlæggelsen på hospitalet og den senere overførsel til intensivafdelingen chokerede landet, sagde Boris Johnsons biograf Andrew Gimson til BBC. Det er dog ikke helt ualmindeligt at overføre coronapatienter til en intensivafdeling, men det viste sig, at Boris Johnsons tilstand var ekstremt alvorlig.

Boris Johnson var i øvrigt blevet kritiseret for i lang tid at være tøvende med at reagere på pandemien, og i starten af ​​marts 2020 gav han stadig hånd til alle, bl.a. til Covid 19 patienter, da han besøgte et hospital.
Link

Leave a Reply