Search Posts

Coronavirus-Covid19-behandling-med-Dexamethasone

Covid-19: Dexamethason-lægemiddel redder liv for coronavirus-patienter

16. juni 2020

Dexamethason er det første stof i verden, der har vist sig i stand til at reducere dødeligheden fra covid-19.

Dexamethason  reducerer risikoen for at dø af covid-19  med en tredjedel for patienter, der er lagt i respirator og med en femtedel for dem, der får ilt uden at være lagt i respirator. Dette er de foreløbige resultater af et randomiseret klinisk forsøg i Storbritannien.

Dexamethason er et kendt steroid, der bruges til at reducere betændelse under forskellige tilstande, herunder ved hudsygdomme, allergier og astma.  Lægemidlet virker altså ved at HÆMME immunforsvaret, idet for aktivt immunforsvar er det, som kan slå folk ihjel. 

Dexamethason er et af en række lægemidler, der er blevet afprøvet som mulig covid-19-behandling som en del af  RECOVERY-forsøget, som har omfattet over 11.500 patienter i 175 hospitaler i Storbritannien.

I forsøget blev 2104 covid-19 patienter tilfældigt udvalgt til at modtage dexamethason. Andre 4321 udgjorde en kontrolgruppe og modtog kun standardpleje. De foreløbige resultater antyder, at behandling med dexamethason kan redde et liv for hver 8 patienter, der læggs i respirator, og for hver 25 personer, der kræver iltbehandling uden at skulle lægges i respirator. Det skønnes, at stoffet kunne have reddet op til 5000 liv i Storbritannien, hvis det var blevet brugt til behandling af patienterne fra starten af ​​pandemien (BBC). Dexamethason bør kun tages, hvis det er ordineret af en læge.

FDA tilbagekaldte i øvrigt d. 15. juni 2020 sin nød-godkendelse af  antimalariamidlerne hydroxychloroquine og chloroquine til behandling af covid-19. Disse lægemidler har ikke vist sig effektive mod covid-19, og nogle undersøgelser har vist farlige bivirkninger, idet der er knyttet hjertekomplikationer til anvendelsen af disse stoffer på covid-19-patienter. Den amerikanske præsident Donald Trump, der tidligere sagde, at han tog stoffet som forebyggelse mod covid-19, kritiserede FDA-beslutningen i går og sagde til journalisterne, "jeg tog det, og jeg følte mig godt tilpas ved at tage det. Jeg ved ikke, om det havde nogen indvirkning, men det gjorde bestemt ikke mig noget ondt. "

437.000 er registreret døde i coronapandemien. Det reelle tal er givetvis meget højere, måske ti gange højere eller mere. Antallet af bekræftede smittede er over 8 millioner ifølge  en opgørelse  fra Johns Hopkins University. Også dette tal er reelt meget højere.

Der er altså nu snart registreret en halv million erkendte coronarelaterede dødsfald: Coronavirussen fortsætter imidlertid med at spredes. Forskere advarer om, at dette stadig kun er starten på pandemien.

Hvad er covid-19?

Hvad er de værste symptomer, og hvor dødbringende er covid-19?

Du kan sprede coronavirus uden at vide, at du har det

Hvad ved vi om virkningen af genåbninger af skoler?

Hvad viser den seneste forskning om coronavirus under graviditet?

Covid-19 Fact Checkers, er en podcast fra Vice, der sætter unge (engelsktalende) mennesker i forbindelse med eksperter, der kan besvare deres spørgsmål vedrørende pandemien. En nylig episode fokuserede på, hvorfor folk i Storbritannien med sort, asiatisk og minoritetsetnisk baggrund bliver  uforholdsmæssigt meget påvirket  af covid-19.

Kan du redde verden?  er et coronavirus socialt distanceringsspil, hvor spilleren rejser gennem en by og får point for at redde liv ved at øve social distancering på korrekt måde og ved at indsamle masker.

Hvordan coronavirus ser ud i hvert land på Jorden  er en 28-minutters film fra den engelske Channel 4 News, der viser, hvordan det daglige liv ser ud i hvert land fra Afghanistan til Zimbabwe.

Coronavirus, Explained  på Netflix er en kort dokumentarserie, der undersøger den igangværende coronavirus-pandemi, bestræbelserne på at bekæmpe den og måder at styre dens virkning på vores mentale sundhed.

Coronavirus:  Videnskaben om en pandemi : Efterhånden som dødsfaldet fra covid-19 stiger, kan du opdage, hvordan forskere overalt i verden kæmper for at forstå virussen og forhindre fremtidige udbrud i en engelsksproget online-paneldiskussion.

En dag i coronavirus Storbritanniens liv  er en opløftende dokumentarfilm fra den engelske Channel 4 over 24 timer, der viser, hvordan borgerne i Storbritannien klarer sig under lockdown.

New Scientist Weekly  indeholder opdateringer og analyse af den seneste udvikling i covid-19-pandemien og hvor videnskabsjournalister fra magasinet New Scientist diskuterer de største videnskabshistorier, der rammer overskrifterne hver uge – fra teknologi og rum, til sundhed og miljø.

Reglerne for smitsomhed  handler om den nye videnskab om smitsomhed og de overraskende måder, det former vores liv og adfærd. Bogen er skrevet af Adam Kucharski, der er epidemiolog ved London School of Hygiene and Tropical Medicine, UK. I bogen undersøger han, hvordan sygdomme spreder sig, og hvorfor de stopper.

Coronavirus trajectory tracker forklaret er en video af John Burn-Murdoch til Financial Times, der bruger data-visualisering til at forklare de daglige grafer, der viser, hvordan coronavirus-tilfælde og antallet af dødsfald vokser rundt om i verden.

Contagion: BBC Four Pandemic  er en nøgtern dokumentar om den fremadskridende udvikling af ​​en hypotetisk pandemi, som BBC simulerede i 2017. Den er lavet med støtte fra nogle af Storbritanniens bedste epidemiologer og bruger matematiske modeller, det er meget relevante for nutidens covid-19-pandemi.

Tidligere artikler fra New Scientisk (maskinoversat): 

15. juni

Nyt koronavirusudbrud knyttet til markedet i Beijing

36 nye  coronavirus-tilfælde blev bekræftet i Kinas hovedstad Beijing i  dag, hvilket bringer  summen for de sidste fire dage til 79 . Nedlukningsbegrænsningerne i Beijing blev lettet i maj, og byen havde ikke rapporteret om nye bekræftede sager – undtagen for borgere, der vendte tilbage fra andre lande – i 55 dage, før de nye sager blev opdaget. Den nye klynge af sager antages at være knyttet til byens største marked for skaldyr og grøntsager, som nu er afsluttet. Kinesiske myndigheder advarer borgerne mod rejse til hovedstaden, og nogle begrænsninger er blevet genindført i dele af byen.

En undersøgelse, der antyder, at reduktion af fysisk afstand fra to meter til en meter kun minimalt øger risikoen for koronavirusinfektion fra 1,3 til 2,6 procent  kritiseres af forskere . Undersøgelsen, der blev finansieret af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), overvejede ikke, hvor længe mennesker blev udsat for og kan have forenklet måden, hvordan infektionsrisikoen ændrer sig med stigende fysisk afstand, fortalte forskere i folkesundhed og statistik til  The  Guardian .

Den britiske regering vil  gennemgå den nuværende anbefaling  på to meter social distancering i de kommende uger, fortalte en talsmand for den britiske premierminister Boris Johnson til journalister i dag. Regeringens vigtigste medicinske rådgiver Chris Whitty  sagde tidligere, at to meter-reglen ville fortsætte,  så længe epidemien fortsætter.

Selvrapporterede  angstniveauer i Det Forenede Kongerige er faldet lidt,  efter at de steg op efter indførelsen af ​​lockdown i marts, selvom rapporterede angstniveauer stadig er højere end denne gang sidste år, ifølge en undersøgelse af 6430 mennesker over 16 år af kontoret til national statistik. 37 procent af mennesker rapporterede at have oplevet høje niveauer af angst mellem 30. april og 10. maj. Dette sammenlignes med 50 procent af mennesker mellem 20. og 30. marts, den periode, hvor Storbritanniens lockdown blev indført, og 19 procent i de sidste tre måneder af 2019.

Alabama, Florida og South Carolina rapporterede  rekordmængder af daglige nye coronavirus-tilfælde  den 13. juni for den tredje dag i løbet. Samme dag rapporterede Oklahoma om sit højeste antal coronavirus-tilfælde for anden dag i træk. Daglige nye sager stiger også i Louisiana. Mere end et dusin amerikanske stater har oplevet en  stigning i covid-19 tilfælde i de seneste uger .

Forbudet mod rejse til USA fra Storbritannien vil sandsynligvis ikke blive ophævet i de næste par måneder, fortalte den amerikanske regerings sundhedsrådgiver Anthony Fauci til  The Telegraph  i et interview sidste måned. Han advarede UK-rejsende om ikke at planlægge sommerture til USA i år og sagde, at rejseforbudet muligvis bliver nødt til at forblive på plads, indtil en coronavirus-vaccine er tilgængelig. UK-rejsende, der håber at besøge andre dele af Europa i år, står også over for  en række begrænsninger og karantæneforanstaltninger .

Den verdensomspændende dødstal er passeret 434.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 7,9 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Sager på verdensplan nærmer sig 8 millioner : Coronaviruss spredning fortsætter, da verden hurtigt nærmer sig den dystre tærskel på en halv million bekræftede dødsfald, med 434.000 rapporterede pr. 15. juni. Forskere advarer imidlertid om, at dette stadig kun er starten på pandemien.

Genoptagelse af international rejse : Meget af verden begynder at åbne op igen, hvor mange lande letter eller planlægger at lette restriktionerne for coronavirus. Men de rejsende ville være i en usikker og hurtigt skiftende situation.

Bekæmpelse af flere epidemier : Et nyt udbrud af den dødbringende ebolavirussygdom er opstået i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), mere end 1200 kilometer vest for et tidligere udbrud, der har spredt sig i landet siden 2018. På samme måde gang, kæmper DRC med verdens største mæslingudbrud og spredningen af ​​coronavirus.

12. juni

Covid-19 dødsrater dobbelt så høje i Englands mest berøvede områder

De mest berøvede områder i England og Wales er blevet  ramt dobbelt så hårdt af koronavirusudbruddet  sammenlignet med de rigeste områder, antyder data fra Office for National Statistics (ONS). Efter at have justeret for forskelle i alder, var der 128 dødsfald, der involverede covid-19 pr. 100.000 mennesker i de mest berøvede områder i England i marts, april og maj, sammenlignet med 60 dødsfald pr. 100.000 i landets mindst berøvede områder. I Wales var dødsfrekvensen i de mest berettigede områder i samme tidsperiode 110 pr. 100.000 mennesker sammenlignet med 58 pr. 100.000 mennesker i de mindst berøvede dele af nationen.

Det anslåede antal mennesker, der havde coronavirus i England, fortsætter med at falde, ifølge de foreløbige resultater fra en tilfældig vatpindundersøgelsesundersøgelse fra  ONS . Undersøgelsen estimerer, at der var 33.000 infektioner uden for hospitaler og plejehjem i England mellem den 25. maj og den 7. juni, ned fra 53.000 den foregående uge.

Andre coronavirus nyheder

Tre store flyselskaber, British Airways, Ryanair og easyJet, har lanceret en  juridisk udfordring mod den britiske regerings koronavirusregler for koronavirus , som de hævder vil ødelægge turismen og økonomien. De nye regler, der trådte i kraft den 8. juni, kræver, at passagerer, der ankommer til Storbritannien, skal isolere sig i 14 dage.

Sygehuser i Indien har  nået kapacitet , idet nogle kroppe nu holdes på tykke isplader, når sommertemperaturerne når 40 grader celsius. Der er indtil videre registreret mere end 8400 dødsfald fra covid-19 i Indien. Til dato er over 290.000 coronavirus-tilfælde bekræftet i landet. Indien har nu overhalet Det Forenede Kongerige for at blive den nation med det fjerdehøjeste antal bekræftede sager over hele verden, efter USA, Brasilien og Rusland.

Flere millioner  børn risikerer at blive skubbet ind i børnearbejde på  grund af den økonomiske virkning af coronavirus-krisen, advarede De Forenede Nationers børnenes agentur Unicef ​​i en rapport, der blev offentliggjort i dag. Krisen kan også tvinge børn, der allerede arbejder på at lægge længere timer under forværrede forhold, siger rapporten.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 422.000. Antallet af bekræftede sager er over 7,5 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Coronavirus spredt i England : Den sydvestlige del af England har den højeste frekvens af coronavirus spredt i England, med et "R-tal" estimeret til at være i området 0,8 til 1,1.

11. juni

Covid-19 forårsager enorm forstyrrelse af NHS-kræftpleje, operationer og A&E 

National Health Service i England har afsløret, hvor meget coronavirus-pandemien har forstyrret sine tjenester. Antallet af  mennesker i England, der vurderes af  en kræftspecialist, faldt 60 procent i april til 79.500 sammenlignet med næsten 200.000 i samme måned sidste år. Antallet af mennesker, der blev behandlet for kræft, faldt til 10.800 i april, 20 procent færre end i 2019. NHS England sagde, at faldene delvis skyldes, at folk ikke søgte medicinsk behandling på grund af bekymring over covid-19, men hospitaler måtte også forsinke eller stoppe nogle behandlinger efter en stigning i tilfælde af coronavirus. For at kompensere for dette har NHS England oprettet "covid-free" vinger på nogle hospitaler og  "kemobusser",  som kan rejse til patienter for at give kemoterapi.

Antallet af rutineoperationer, der inkluderer hofte- og knæudskiftning, grå stær og brokskirurgi, faldt til 41.000 i april, faldet fra 280.000 i samme måned sidste år. Data fra ulykke- og beredskabstjenester viser, at 1,26 millioner mennesker søgte behandling i maj, godt under de 2 millioner i maj 2019.

Englands  koronavirus-sporingsskema var ikke  i stand til at nå en tredjedel af de mennesker, der testede positivt for virussen i dens første uge af operationen, har nye tal afsløret. Den første statistik for NHS Test og Trace-systemet, der blev frigivet i dag, viser, at det var i stand til at kontakte 5407 af 8117 personer, der testede positivt mellem 28. maj og 3. juni, og var ikke i stand til at kontakte de resterende 33 procent. De mennesker, der svarede, afslørede i gennemsnit omkring seks nære kontakter, eller 31.794 i alt, og kontaktpersoner lykkedes at nå omkring 85 procent af disse.

Ashish Jha, lederen af ​​Harvards Global Health Institute, sagde, at den samlede dødstal i USA kunne  passere 200.000 i september,  selvom antallet af nye daglige dødsfald forbliver fladt. ”Og det er lige gennem september. Pandemien er ikke ovre i september,” sagde han til CNN. Mere end 113.000 mennesker er døde af coronavirus i USA indtil videre.

Coronavirus-pandemien "accelererer" i afrikanske lande,   siger Verdenssundhedsorganisations Afrika regionale direktør Matshidiso Moeti . Fællesskabets transmission foregår i mere end halvdelen af ​​Afrikas 54 lande, og sager er fordoblet fra 100.000 til 200.000 i de sidste 18 dage sammenlignet med de 98 dage, det tog at nå 100.000 sager. Afrikanske lande har indberettet i alt 5000 dødsfald til dato, hvor 10 lande, inklusive Sydafrika, Egypten og Nigeria, tegner sig for tre fjerdedele af de samlede sager.

Lanceringen af ​​NHSX covid-19-kontaktsporings-app i resten af ​​England  er blevet forsinket  yderligere, efter at appens udviklere havde svært ved at få Bluetooth-radioteknologi til at måle afstande effektivt. En tidlig version af appen testes på Isle of Wight, og en anden version skulle testes på tirsdag, men dette er nu blevet udsat. NHSX-softwaren adskiller sig fra kontaktsporing af app-teknologi baseret på en ramme udviklet af Apple og Google, der bruges i mange andre lande. Den  BBC rapporterer, at ministre  i Storbritannien nu overvejer at vedtage denne metode i stedet.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 417.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 7,4 millioner

10. juni

Coronavirus blev introduceret til Storbritannien af ​​rejsende fra for det meste Spanien, Frankrig og Italien

Coronavirus blev introduceret og spredt overalt i Storbritannien af ​​1356 mennesker, der hovedsagelig rejste her fra europæiske lande, ifølge en  foreløbig undersøgelse foretaget  af forskere i Covid-19 Genomics UK Consortium. Undersøgelsen er endnu ikke blevet peer review. Forskerne analyserede genetiske sekvenser fra 20.000 coronavirus-tilfælde i England og brugte dette til at opbygge et slægtstræ. Dette afslørede afstamningen af ​​de forskellige infektioner og gjorde det muligt for teamet at spore deres oprindelse. De estimerer, at 34 procent af disse originale coronavirus-tilfælde var mennesker, der ankom i England fra Spanien, 29 procent fra Frankrig og 14 procent fra Italien. Forskerne anslår, at de fleste introduktioner af virussen til Storbritannien skete i marts.

Antallet af mennesker på  ventelister til NHS-behandling i England kunne mere end fordobles til 9,8 millioner  ved udgangen af ​​året, ifølge et brev sendt til den britiske premierminister Boris Johnson i dag fra NHS Confederation, et medlemsorgan, der repræsenterer folk, der bestiller eller leverer NHS-tjenester. Før pandemien ventede 4,4 millioner mennesker på behandlinger, som f.eks. Brokreparation, fjernelse af grå stær eller hofte- eller knæudskiftning.

Skoler i England vil  kæmpe for at åbne igen i september , sagde Michael Wilshaw, den tidligere chef for Ofsted, et regeringsorgan, der er ansvarlig for inspektion af skoler. Han sagde: "Hvis du vil insistere på social afstand og højst 15 i en klasse, har vi brug for dobbelt så meget plads, vi har brug for det dobbelte af antallet af lærere, og vi skal sørge for, at vi har at."

24 procent af mennesker i Det Forenede Kongerige sagde, at de havde mindst et mentalt helbredsproblem i april i år, ifølge en  undersøgelse  fra Institut for Fiscal Studies (IFS) tænketank. Dette er mere end det dobbelte af det forudsagte niveau sammenlignet med præpandemiske data indsamlet mellem 2017 og 2019. Kvinder og unge rapporterede de største fald i deres mentale sundhed, ifølge IFS.

Anvendelse af ansigt belægninger af offentligheden, når det kombineres med fysisk distancering eller perioder med lockdown, kan give en acceptabel måde at genåbne den økonomiske aktivitet, mens forvaltningen spredningen af coronavirus, foreslår en  modellering undersøgelse  offentliggjort i dag i  Proceedings of the Royal Society A .

Den verdensomspændende dødstal er passeret 412.000. Antallet af bekræftede sager er over 7,2 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Seneste på coronavirus fra New Scientist

Nyt centrum af pandemien : Coronavirus-tilfælde stiger kraftigt i Sydamerika, forværret af ulighed, rapporterer Luke Taylor fra Bogotá, Colombia.

Coronavirus og diæt : Masser af diæter tilbyder at øge dit immunforsvar for at hjælpe med at beskytte dig mod covid-19, men der er ikke noget bevis for, at de er sandt, skriver James Wong.

9. juni

Højeste daglige spring i verdensomspændende coronavirus-tilfælde hidtil

Den højeste daglige stigning i verdensomspændende coronavirus-tilfælde endnu blev registreret søndag, idet 136.000 nye sager blev bekræftet, fortalte Verdenssundhedsorganisations (WHO) direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus  til journalister i  går. ”Selvom situationen i Europa forbedres, forværres den globalt,” sagde han. Næsten 75 procent af de sager, der blev bekræftet den 7. juni, var fra kun 10 lande, mest i Amerika og Sydasien,   rapporterer The  Guardian .

Maria Van Kerkhove, leder af WHOs enhed for nye sygdomme og zoonose, blev i dag  kritiseret af læger og forskere  på infektionssygdomme for at have sagt, at det mandag er "meget sjældent", at folk har coronavirus uden symptomer. Van Kerkhove præciserede sin erklæring i dag  under en direkte spørgsmål og spørgsmål på sociale medier og sagde, at "overalt mellem 6 og 41 procent af befolkningen kan være inficeret, men ikke have symptomer."

Grundskoleelever i England forventes  ikke længere at vende tilbage til skolen  inden udgangen af ​​sommerperioden, siger den britiske regering. Grundskoler i England åbnede den 1. juni til modtagelse, elever fra 1. og 6. år, og regeringens oprindelige plan var, at alle resterende elever skulle vende tilbage i den sidste periode af termin, før sommerferien starter den 22. juli. Lærere advarede tidligere om, at det ikke ville være muligt for skoleelever at praktisere social distancering i klasseværelserne.

En undersøgelse  af koronavirusundersøgelse i England for folkesundheden  er at spore udbredelsen af ​​coronavirus blandt dem, der vender tilbage til skolen og undersøge, hvor meget børn spreder virussen. Lærere og elever i op til 100 skoler modtager snart coronavirus-pinde og antistofprøver.

Covid-19 blev nævnt på dødsattester for 44.869 mennesker i England og Wales mellem ugerne, der sluttede 27. marts og 29. maj, viser data fra  Kontoret for National Statistik  . Antallet af dødsfald, der blev registreret som involveret covid-19 i ugen, der sluttede den 29. maj, var 1822, ned fra det seneste højdepunkt på 8758 i ugen, der sluttede den 17. april. Det samlede antal dødsfald, der blev registreret i England og Wales i ugen, der sluttede den 29. maj, var 9824, hvilket er 20 procent højere end forventet baseret på det femårige gennemsnit.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 407.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 7,1 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Seneste på coronavirus fra New Scientist

Covid-19 i graviditet : 56 procent af gravide kvinder med covid-19 er fra sort, asiatisk og etnisk baggrund, viser en undersøgelse.

Afskærmning af sårbare mennesker : Den 31. maj meddelte den britiske regering, at såkaldte skjoldmænd i England og Wales nu kunne forlade deres hjem. Men hvad er beviset bag ideen om at afskærme udsatte mennesker, og er det virkelig sikkert, at dette nu stopper?

Hollandse Hoogte / ANP / PA-billeder

8. juni

Nedlukninger forhindrede mindst 3,1 mio. Dødsfald af covid-19 i Europa

Anslagsvis 3,1 mio. Dødsfald på grund af covid-19 blev forhindret ved nedlukninger og andre sociale distancetiltag fra coronavirus over 11 lande i Europa, herunder Storbritannien,  ifølge en modelleringsundersøgelse  offentliggjort i  Nature . 470.000 dødsfald blev afværget i Storbritannien alene,  fortalte forskerne, der gjorde undersøgelsen til  Guardian .

Holdet analyserede data om rapporterede dødsfald fra coronavirus fra Østrig, Belgien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Norge, Spanien, Sverige, Schweiz og Det Forenede Kongerige indtil 4. maj. De konkluderede, at for alle 11 lande var interventioner effektive nok til at drive  R-tallet  – et mål for, hvor hurtigt virussen spreder sig – til under 1. Forskerne vurderer også, at nedlukningen, der blev indført i England den 23. marts, reducerede landets R nummer fra 3,8 til 0,63 mellem slutningen af ​​marts og starten af ​​maj. Generelt estimerer undersøgelsen, at mellem 12 og 15 millioner mennesker i alle 11 lande havde coronavirus inden den 4. maj, ca. 3 til 4 procent af deres samlede populationer.

I USA blev anslået 60 millioner coronavirus-infektioner forhindret ved hjælp af hjemme-hos-ordrer og andre coronavirus-begrænsninger, ifølge en  separat modelleringsundersøgelse . Det anslås, at 530 millioner infektioner blev forhindret over hele USA, Kina, Sydkorea, Italien, Iran og Frankrig, og 285 millioner anslås at være blevet forhindret i Kina alene.

New Zealand har  ingen aktive coronavirus-sager  i dag, og næsten alle begrænsninger af coronavirus i landet ophæves fra tirsdag. Kontaktsporing vil fortsat være vigtig, da der stadig kan opstå nye sager, fortalte New Zealands premierminister Jacinda Ardern til journalister i dag.

400.000 mennesker  forventes at vende tilbage til arbejde i New York City i dag  inden for byggeri, fremstilling og detailhandel. Cirka 500 nye bekræftede coronavirus-tilfælde rapporteres dagligt i byen, ned fra et højdepunkt på næsten 19.000 daglige tilfælde i de første to uger af april. Statens og byens embedsmænd siger, at antallet er lavt nok til, at kontaktsporere kan spore hver person, der har været i kontakt med folk, der bekræftes at have coronavirus.

Mennesker bør bære ansigtstøj i offentlige omgivelser, herunder supermarkeder, kontorer, skoler, på offentlig transport og på enhver social eller massesamling i henhold til en opdatering af Verdenssundhedsorganisationens (WHO)  retningslinjer den 5. juni . WHO anbefaler også, at folk bærer ansigtstøj, hvis de lever under trange forhold, især i flygtningelejre og slumområder.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 409.000. Antallet af bekræftede sager er over 7 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Seneste på coronavirus fra New Scientist

Mangel på UK-testdata : Den britiske regering vil ikke sige, hvornår den vil genoptage rapporteringen af ​​antallet af mennesker uden for hospitaler og plejehjem, der testes for covid-19, efter mere end en fjorten dage med at suspendere offentliggørelsen på grund af dobbeltoptælling.

5. juni

Anslåede covid-19-infektioner er faldet i England

Det anslåede antal mennesker, der har haft  covid-19  i England, er faldet i maj, ifølge de foreløbige resultater fra en tilfældig test af undersøgelsen af ​​swab-testen fra  Office for National Statistics . I de sidste to uger af maj anslås kun 1 ud af 1000, eller 0,1 pct. Af befolkningen i England, at have haft covid-19 – mellem 26. april og 8. maj var antallet næsten 2,5 gange højere. Undersøgelsen, som ikke inkluderede mennesker på hospitaler eller plejehjem og blev gennemført inden yderligere begrænsninger blev lettet i England den 1. juni, fandt også, at folk, der arbejdede uden for hjemmet, havde 3,5 gange højere estimerede covid-19 satser end dem, der arbejdede hjemmefra.

Den  R nummer  for UK  forbliver på samme niveau  som i sidste uge, mellem 0,7 og 0,9. I henhold til regeringens Scientific Advisory Group for Emergencycies (SAGE) er tallet lidt højere i England – mellem 0,7 og 1. Det forventes, at enhver virkning af den nylige lempelse af lukningen vil begynde at ses på R, et mål for, hvor hurtigt virussen spreder sig i den kommende uge.

En  undersøgelse  fra British Heart Foundation af mennesker i Storbritannien med hjerte- og kredsløbssygdomme viste, at halvdelen af ​​dem siger, at de har fundet det sværere at få medicinsk behandling, siden coronavirus-pandemien begyndte. 48 procent af disse mennesker citerede en mangel på tilgængelige personlige aftaler og 41 procent sagde, at de var nødt til at udsætte eller annullere en planlagt test, operation eller procedure. Enkeltpersoners bekymring over covid-19's indvirkning på sundhedsvæsenet spillede også en rolle – 42 procent af de adspurgte sagde, at de ikke ønsker at lægge ekstra pres på NHS, og 27 procent sagde, at de var bekymrede for risikoen for at få covid-19 ved at gå til et hospital eller klinik. Undersøgelsen undersøgte 11.300 voksne mellem 5. og 13. maj, hvoraf 1484 har eller har haft hjerte- eller kredsløbssygdomme.

Lancet  trak en undersøgelse tilbage, der fandt, at det antimalariale lægemiddel hydroxychlorokin kan være skadeligt hos covid-19 patienter, efter at tre af forfatterne sagde, at de "ikke længere kan garantere sig for de primære datakilder." Dataene stammer fra det amerikanske baserede sundhedsanalysevirksomhed Surgisphere og  blev undersøgt  tidligere i denne uge.

British Medical Association (BMA) har opfordret til, at der skal bæres ansigtstøj på alle områder, hvor social afstand ikke er mulig. Dette følger af regeringens meddelelse i går om, at ansigtsovertrækning vil være  obligatorisk  for offentlig transport i England fra 15. juni. BMA foreslog også, at offentligheden skulle vedtage ansigtsbeklædning nu i stedet for at vente, indtil foranstaltningerne bliver obligatoriske.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 391.000. Antallet af bekræftede sager er over 6,6 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Sociale bobler : Det at være socialt indendørs med mere end en husstand i sociale 'bobler' under covid-19-krisen ser ud til, at det snart ikke er tilladt i Storbritannien, alt efter regerings videnskabelige rådgivere og ny modellering.

PARIS – arc de triomphe og en tom champs elysees Et tomt paris, folk er kun tilladt på gaden i 1 time om dagen og 1 kilometer fra deres hus for at handle. Frankrig vil forlænge den landsdækkende lukning, der blev indført for at begrænse spredningen af ​​den nye coronavirus for anden gang, hvilket betyder, at det vil gå ud over 15. april, den franske præsident Emmanuel Macron taler for den tredje mandag aften (kl. 20:02) vender befolkningen mod kampen mod den nye coronavirus. Ifølge franske medier giver han ikke lettelse til befolkningen, men vil komme med flere foranstaltninger og vil udvide nedlukningen betydeligt. Macron mener, at tiden er inde til at slappe af, da virussen ikke bliver meget svagere, og han frygter, at det værste endnu er kommet.

17. juni 

Folk i England sover mindre godt under lockdown

60 procent af mennesker i Storbritannien siger, at de har oplevet værre søvn, siden nedlukningen blev annonceret den 23. marts,  ifølge en undersøgelse  foretaget af forskere ved King's College London og Ipsos MORI. Halvdelen af ​​de spurte personer sagde, at deres søvn er blevet mere forstyrret end normalt, og 39 procent sagde, at de har sovet færre timer pr. Nat i gennemsnit. 29 procent af mennesker sagde, at de har sovet i længere tid, men føler sig mindre udhvilede end normalt. Folk, der sagde, at de finder coronavirus stressende, eller at de har økonomiske vanskeligheder på grund af koronavirusforstyrrelser, var mere tilbøjelige til at rapportere, at de havde dårligere søvn. Yngre mennesker var mere tilbøjelige til at rapportere søvnændringer end ældre, og 38 procent af de adspurgte rapporterede at  have mere livlige drømme end normalt. Undersøgelsen undersøgte 2254 mennesker i England i alderen 16 til 75 mellem 20. og 22. maj.

Andre udvikling af coronavirus

Den britiske transportminister Grant Shapps annoncerede i dag, at  ansigtsbelægning bliver obligatorisk  på offentlig transport i England fra 15. juni. Der vil være nogle undtagelser, f.eks. For mennesker med åndedrætsbesvær.

Forsøg med undersøgelse af brugen af  hydroxychlorokin som behandling af covid-19  er genstartet af Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Forsøgene blev suspenderet på grundlag af en undersøgelse, der brugte data fra det amerikanske-baserede sundhedsanalyseselskab Surgisphere, som  nu bliver stillet spørgsmålstegn ved .

Den britiske forretningsminister Alok Sharma er  selvisolerende derhjemme og er blevet testet for coronavirus,  efter at han blev syg i parlamentet i går. Nogle parlamentsmedlemmer havde tidligere rejst bekymring over sikkerheden omkring tilbagevenden til personlige afstemninger i parlamentet på tirsdag. I dag fik parlamentsmedlemmer en katastrofedebat om beslutningen om at afslutte virtuel afstemning, der finder sted mandag.

Mindst 80 millioner børn under 1 år vurderes at gå  glip af rutinemæssige vaccinationer på  grund af coronavirus-pandemien, ifølge data fra WHO og andre ikke-statslige organisationer. Mange af disse børn bor i Sydøstasien og Afrika. Lande inklusive Nepal, Cambodja og Etiopien oplever i øjeblikket udbrud af forebyggelige dødbringende sygdomme, herunder  mæslinger , kolera og gul feber.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 386.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 6,5 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Seneste på coronavirus fra New Scientist

Coronavirus- og kuldioxidniveauer : Afbrydelser og økonomiske afmatninger under coronavirus-pandemien har ikke haft nogen synlig indflydelse på mængden af ​​kuldioxid i Jordens atmosfære, ifølge nye data, der viser niveauerne af drivhusgassen ramte rekordhøjde sidste måned.

Måling af social afstand : Når liftdowns løfter og begrænsninger begynder at lette rundt i verden, foreslås en række sære måder at bedømme en 2 meter lang social afstand.

3. juni

NHS Test and Trace-system sporer ikke nok kontakter af coronavirus-tilfælde

NHS Test and Trace-systemet, som er designet til at identificere mennesker, der måske var blevet udsat for mennesker, der har testet positivt for coronavirus, nåede kun 38 procent af de kendte kontakter af personer, der er diagnosticeret med coronavirus, ifølge lækkede data indhentet af  Channel 4 News . Den videnskabelige rådgivende gruppe for nødsituationer (SAGE), regeringens officielle rådgivende gruppe for pandemien, siger, at systemet skal nå 80 procent for at være effektivt. Ud af 4634 kontakter, der blev leveret til NHS Test og Trace af mennesker, der blev bekræftet at have coronavirus mellem 28. og 31. maj, blev kun 1749 kontaktet.

Andre udvikling af coronavirus

Verdenssundhedsorganisationen og adskillige lande ændrede deres politik for covid-19-behandlinger på grundlag af data fra en  undersøgelse i  Lancet,  som nu bliver stillet spørgsmålstegn ved, har en  Guardian-  undersøgelse  afsløret. De anvendte data i undersøgelsen blev leveret af den amerikanske baserede sundhedsanalysevirksomhed Surgisphere og antydede, at antimalariaterne hydroxychloroquin og chloroquine kunne øge dødsrisikoen hos covid-19 patienter, hvilket førte til suspension af kliniske forsøg med undersøgelse af, om disse medicin kunne bruges til behandling af covid-19. Men  Lancet  har frigivet et " udtryk for bekymring " over gyldigheden af ​​dataene, et trin, der undertiden blev taget, før en undersøgelse trækkes tilbage. Der er også bekymringer  omkring en separat  New England Journal of Medicine-  undersøgelse,  der også brugte data leveret af Surgisphere.

Den britiske premierminister Boris Johnson fortalte parlamentsmedlemmer i dag, at regeringens nuværende alarmeringsniveau for coronavirus, et system designet til at informere folk om sværhedsgraden af ​​pandemien,  "tillader" lempelse af restriktionerne . Dette er i modstrid med regeringens egen vejledning, der under det nuværende alarmniveau på 4 siger, at de nuværende begrænsninger skal forblive. The Times  rapporterede i går,  at Johnson håbede at reducere virusalarmeringsniveauet fra 4 til 3 for at retfærdiggøre lempelsen af ​​begrænsningerne i denne uge, men ændringen blev forhindret af Chris Whitty, chef for medicinsk chef for England.

Fjernelse af coronavirusbegrænsninger for hurtigt og nødt til at genindføre lockdowns vil være værre for den globale økonomi end gradvist at lette restriktionerne, ifølge en  modelleringsundersøgelse, der blev  offentliggjort i  Nature Human Behaviour i  dag. Undersøgelsen modellerede tre forskellige scenarier til ophævelse af lockdowns, herunder et, hvor restriktioner gradvis lempes over 12 måneder, og to, hvor alle restriktioner ophæves øjeblikkeligt, men derefter genindføres inden for et år. Forskerne fandt, at virkningen af ​​forsyningskædetab på det globale BNP i scenariet med gradvis lempelse blev anslået til at være ca. 10 til 20 procent lavere end i scenarierne med tilbagevendende lockdowns.

Sorte mennesker modtog et uforholdsmæssigt højt antal bøder for indgreb i London  ifølge Metropolitan-politiets tal . Af de 973 bøder, der blev afsagt mellem 27. marts og 14. maj, modtog sorte mennesker 26 pct. Til trods for kun at udgøre 12 pct. Af Londons befolkning.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 381.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 6,4 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Seneste på coronavirus fra New Scientist

Hvorfor er dødsfald i Storbritannien så høje? : Storbritannien har det højeste antal absolutte overskydende dødsfald i ugen, der slutter den 20. marts i ethvert land i Europa. Hvorfor har der været så mange dødsfald af coronavirus i England?

Coronavirus-vaccine : 124 coronavirus-vacciner er i øjeblikket under udvikling, hvoraf 10 allerede testes hos mennesker. Men vil nogen af ​​dem arbejde?

Hvad er covid-19?

Hvad er de værste symptomer, og hvor dødbringende er covid-19?

Du kan sprede coronavirus uden at vide, at du har det

Hvad siger bevismateriale om genåbning af skoler?

Hvad antyder den seneste forskning om coronavirus under graviditet?

Mennesker, der var 80 år eller ældre, når de blev indlagt med coronavirus, var 70 gange mere tilbøjelige til at dø end dem under 40 år

Ungureanu Vadim / EyeEm / Getty Images

2. juni

Covid-19-død i alvorlige tilfælde er 70 gange højere hos mennesker over 80 år

Mennesker over 80 år i England, der er indlagt med covid-19, er 70 gange mere tilbøjelige til at dø sammenlignet med mennesker under 40 år, ifølge en  rapport fra Public Health England . Ifølge rapporten er sandsynligheden for død omkring tre gange højere for mennesker i alderen 40 til 49 år, ni gange højere blandt de i alderen 50 til 59 år, 27 gange højere for dem i 60'erne og 50 gange højere for dem i 70'erne. Imidlertid blev disse sandsynligheder beregnet ud fra tilfælde, hvor mennesker havde alvorlige symptomer nok til at blive testet for covid-19. Analysen tog ikke milde sager i betragtning.

Dataene viser også, at sorte mennesker er mellem to og tre gange mere sandsynlige for at blive diagnosticeret med coronavirus end hvide mennesker, og dødsraterne fra covid-19 er højest blandt folk fra sorte og asiatiske etniske grupper. Folk i Bangladeshisk etnicitet havde den højeste risiko for død af enhver etnisk gruppe, omkring det dobbelte af risikoen sammenlignet med hvide mennesker. Folk med kinesisk, indisk, pakistansk, anden asiatisk, caribisk og anden sort etnicitet havde mellem 10 og 50 procent større risiko end hvide mennesker.

Analysen tog ikke hensyn til folks besættelse eller allerede eksisterende sundhedsmæssige forhold, hvilket kan gå en måde at forklare forskellene i infektion og dødelighed mellem etniske grupper. Imidlertid   antyder andre undersøgelser , at disse faktorer ikke fuldt ud forklarer forskellen.

At holde to meter væk fra andre mennesker er meget mere effektivt til at begrænse transmission af coronavirus end en meter, med risikoen halvering for hver yderligere halv meter op til tre meter, ifølge en gennemgang af 172 studier offentliggjort i  The Lancet . At bære en ansigtsdækning og øjenbeskyttelse kan også reducere virussens spredning markant.

Der var 56.308 flere dødsfald i England og Wales mellem 27. marts og 22. maj, end det normalt ville forventes, ifølge  Office for National Statistics .

Den  britiske regerings præsentation af antallet af coronavirus-test  er vildledende, uklar og vanskelig at forstå, skrev David Norgrove, lederen af ​​den britiske statistikautoritet, i et brev til sundhedsminister Matt Hancock i dag. Norgrove sagde, at den måde, hvorpå regeringen præsenterede tallene, syntes at være designet til at vise "det størst mulige antal test, også på bekostning af forståelsen."

De britiske regerings  pressemøder om coronavirus-krisen  finder ikke længere sted i weekenderne, og premierminister Boris Johnson er nu klar til at lede de tv-pressekonferencer en gang om ugen.

Kina tog mere end en uge at frigive det sekventerede genom af coronavirus ifølge optagelser af Verdenssundhedsorganisations møder i ugen den 6. januar opnået af  Associated Press . Kinesiske myndigheder forsinkede også frigivelsen af ​​diagnostiske test og andre data om patienter, som var nødvendige for at evaluere coronavirus-epidemien.

Den verdensomspændende dødstal er passeret 376.000. Antallet af bekræftede sager er over 6,3 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Britisk kontaktsporingsplaner kritiseret : Den britiske regering er blevet kritiseret for at ophæve nogle begrænsninger af koronaviruslåsning uden kontaktsporingsforanstaltninger fuldt ud på plads for at tackle eventuelle resulterende covid-19 udbrud.

Møbelbutik Ikea i Belfast åbnede for første gang siden nedlukningen begyndte i dag.

1. juni

Restriktioner lettede i England på trods af advarsler fra folkesundhedsdirektører

NHS Test and Trace-programmet er ikke robust nok til at støtte den britiske regerings lempelse af koronavirusbegrænsninger og forhindre en genopblussen af  virussager , ifølge en  artikel offentliggjort i går af Association of Director of Public Health (ADPH), et organ, der repræsenterer offentligheden sundhedsdirektører, specialister, der fører tilsyn med folkesundhedsaktiviteter i lokale myndigheder i Storbritannien. ADPH siger, at begrænsninger ikke bør lettes, fordi den daglige dødstal ikke konstant falder, især i plejehjem. De siger også, at lempelse af restriktionerne for hurtigt vil gøre det svært at beregne  R-tallet  for sygdommen, et mål for, hvor hurtigt coronavirus-infektioner spreder sig.

Den  lempelse af restriktionerne i England fra i dag  omfatter folk får lov til at mødes udendørs i grupper på op til seks, og samtidig opretholde en to meter afstand mellem mennesker fra forskellige husstande, samt genåbning af biludstillinger og udendørs markeder.

Elever i receptionen, år 1 og år 6 i England fik lov til at vende tilbage til skolen i dag, men 46 procent af forældrene og plejepersonerne har måske holdt deres børn derhjemme,  antyder en  undersøgelse af grundskoleledere fra National Foundation for Educational Research.

Det samlede antal bekræftede coronavirus-tilfælde overalt i verden er  passeret 6,2 millioner , og det bekræftes, at mere end 373.000 mennesker er døde af sygdommen.

Den britiske regering har ikke  frigivet data  om, hvor mange mennesker der er testet for coronavirus siden 22. maj. De officielle tal, der siger, at der var 115.275 tests, der blev udført den 30. maj med en kapacitet til 205.634 test, også "dobbeltoptælling" ved at inkludere næsepinde og spytforsøg   på samme person.

Kun 197 tilfælde af influenzavirus blev bekræftet i Australien i maj sammenlignet med 30.567 i den samme måned sidste år, ifølge  Australiens sundhedsministerium . Dette enorme fald i influenzatilfælde  kan skyldes sociale distancetiltag,  der er indført for at begrænse spredningen af ​​coronavirus. Australiens influenzasæson topper normalt i sine vintermåneder, fra juni til august.

Der er  kun én person med aktiv covid-19  i New Zealand, ifølge de seneste tal fra New Zealands sundhedsministerium.

Britisk kontaktsporingsplaner kritiseret : Den britiske regering er blevet kritiseret for at ophæve nogle begrænsninger af koronaviruslåsning uden kontaktsporingsforanstaltninger fuldt ud på plads for at tackle eventuelle resulterende covid-19 udbrud.

DGLimages / Getty Images

29. maj

14 procent af mennesker i Det Forenede Kongerige sagde, at de har haft venner eller familie til at besøge dem derhjemme,  ifølge en undersøgelse  foretaget mellem 20. og 22. maj af forskere ved King's College London og Ipsos MORI. Kun 5 pct. Af mennesker rapporterede at have brudt begrænsninger på lockdown på denne måde i en lignende undersøgelse foretaget mellem 1. og 3. april.

Undersøgelsen undersøgte 2254 mennesker i Det Forenede Kongerige i alderen 16 til 75 år. Af disse sagde 92 procent af befolkningen, at de opretholder en to meters afstand fra andre mennesker i offentlige rum i overensstemmelse med regeringens retningslinjer, og 38 procent bærer en ansigtsmaske eller dækker udenfor.

Undersøgelsen fandt, at 40 procent af mennesker tror, ​​de vil fange coronavirus inden udgangen af ​​året. 35 procent af mennesker sagde, at de havde forsinket at søge lægehjælp eller behandling for ikke-coronavirus tilstande, og 17 procent sagde, at de havde været nødt til at forsinke eller annullere behandlingen på grund af forstyrrelser forårsaget af pandemien. Næsten halvdelen af ​​de spurte – 48 procent – rapporterede at være mere ængstelige og deprimerede end normalt.

Andre udvikling af coronavirus

Den  britiske regerings alarmniveaus for coronavirus  forbliver på 4, hvilket svarer til høj eller stigende virusoverførsel, fortæller en talsmand for Downing Street til journalister i dag. Yderligere lempelse af restriktionerne i England er begyndt på mandag, på trods af  regeringens egne retningslinjer, der  antyder, at et alarmniveau på 4 garanterer fortsættelse af "nuværende sociale distancetiltag og begrænsninger." Der var 1887 positive test for coronavirus i England den 27. maj.

Mere end 200 skoler, som var åbnet i Sydkorea onsdag, blev  tvunget til at lukke igen i  dag på grund af et nyt udbrud af coronavirus. Landet rapporterede om 79 nye sager på torsdag, det højeste antal på to måneder.

Brasilien rapporterede en ny  daglig rekord med 26.417 bekræftede nye coronavirus-tilfælde  torsdag, ifølge landets sundhedsministerium. Der er hidtil blevet bekræftet mere end 438.000 coronavirus-sager i Brasilien, som er det næsthøjeste antal i ethvert land, efter USA.

Den  covid-19 dødstal for Moskva , Rusland, er blevet revideret fra 639 til 1561. Det reviderede tal inkluderer 169 tilfælde, hvor prøver oprindeligt var negative, men hvor undersøgelser efter død blev bekræftet coronavirus som dødsårsagen. Det inkluderer også mere end 700 mennesker, der døde af andre årsager, der blev forværret af en bekræftet coronavirusinfektion.

Coronavirus-numre

Den verdensomspændende dødstal er passeret 361.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 5,8 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Coronavirus i hjernen : Fra tab af lugt til slagtilfæld rapporterer folk med covid-19 mærkelige neurologiske problemer, der udfordrer vores forståelse af sygdommen – og hvordan vi behandler den.

Sådan sænker du din risiko for coronavirus : Coronavirus cirkulerer stadig, men mange lande tager skridt til at lempe begrænsningerne. Hvis du er blevet bedt om at vende tilbage til arbejde eller sende dine børn tilbage i skole, hvordan kan du minimere risikoen for infektion for dig selv og din familie?

Eksekutivformand for NHS Test and Trace, baronesse Dido Harding i nr. 10 Downing Street.

28. maj

Englands test- og sporingssystem vil ikke være fuldt operationelt før udgangen af ​​juni

Englands test- og sporingssystem, der er designet til at identificere mennesker, der måske er blevet udsat for mennesker, der har testet positivt for coronavirus,  vil ikke være fuldt operationelt  før udgangen af ​​juni, Dido Harding, der leder  NHS Test and Trace-  ordningen , fortalte parlamentsmedlemmer i dag. Den britiske premierminister Boris Johnson  sagde i sidste uge, at systemet ville være  på plads og kunne spore 10.000 mennesker om dagen ved hjælp af tekst, telefon og e-mail inden den 1. juni. Harding beskrev også NHS covid-19-kontaktsporings-app, som var beregnet til at blive lanceret den  15. maj, men blev forsinket indtil 1. juni , som "kirsebæret på kagen snarere end selve kagen."

I England får folk  lov til at mødes på offentlige steder og private haver i grupper på op til seks, der  starter mandag, og i Skotland får grupper på op til otte personer fra  to forskellige husstande mødes  udendørs fra i morgen. Nordirland tilladt  grupper på op til seks personer at mødes udenfor fra den 18. maj. Mennesker fra forskellige husstande skal stadig holde en afstand på to meter.

Der har været mere end 100.000 dødsfald af covid-19 i USA, siden udbruddet begyndte, ifølge  Johns Hopkins University , det største antal i ethvert land. Antallet af daglige nye bekræftede sager er  steget i løbet af den sidste uge  i 18 stater, herunder Californien, Florida og Louisiana. I New York, landets hårdest ramte stat med mere end 369.000 sager i alt, er antallet af nye nye sager dagligt faldet til ca. 1.200, ned fra et højdepunkt i begyndelsen af ​​april på over 10.000 om dagen.

En analyse fra  Financial Times  antyder, at Storbritannien havde den næsthøjeste procentdel af dødsfald efter coronavirus  blandt 19 lande med sammenlignelige data . Det Forenede Kongerige registrerede 59.537 flere dødsfald end normalt ville forventes at forekomme siden ugen, der sluttede den 20. marts, en dødelighed på 891 pr. Million mennesker, højere end Italien og USA og kun anden for Spanien. Den  FT  -analyse fandt også en sammenhæng mellem lande, der låste ned tidligere i deres udbrud og lavere dødstal.

Boris Johnsons seniorhjælper Dominic  Cummings kunne have overtrådt Storbritanniens koronavirusbegrænsninger,  da han kørte til Barnard Castle i april, men hændelsen berettiger ikke yderligere handlinger, siger politiet i Durham i en erklæring i dag.

Det anslås, at 133.000 mennesker i England uden for hospitaler og plejehjem havde covid-19 mellem 11. og 24. maj, ifølge resultaterne fra en tilfældig prøveundersøgelsesundersøgelse i England af  Office for National Statistics . Tallet er lidt ned fra 148.000 mellem 27. april og 10. maj.

Den britiske sundhedsminister Matt Hancock svarede i dag på et  brev fra den britiske statistikmyndighed for  at præcisere, at regeringens mål om 200.000 coronavirus-test pr. Dag om søndagen ikke henviser til antallet af test, der faktisk er udført. I stedet henviser det til  testkapaciteten .

Antallet af passagerer, der ankom i Storbritannien med fly i april, var 99 procent lavere end det var i samme måned sidste år, ifølge en rapport fra hjemmekontoret, der  blev  offentliggjort i dag. 112.300 passagerer ankom i Storbritannien med fly i april i år, ned fra ca. 3,8 millioner i marts og 7,1 millioner i januar.

Coronavirus-numre

Den verdensomspændende dødstal er passeret 356.000. Antallet af bekræftede sager er mere end 5,7 millioner ifølge  kortet og instrumentbrættet  fra Johns Hopkins University, skønt det sande antal sager vil være meget højere.

Leave a Reply