Search Posts

Brystkræft

Brystkræft kan undersøges ved hælp af magnetisk resonans-billeddannelse (MRI). Metoden er ifølge en ny undersøgelse værdifuld for kvinder, som har høj risiko for brystkræft på grund af arvelige forhold eller brystkræft i familien. Derimod er andre kvinder lige så godt hjulpet med almindelig mammografi.

– – –

Ved en undersøgelse af 77 skandinaviske familier, hvori der var forekommet flere tilfælde af brystkræft, fandt man en tilsyneladende kobling mellem sygdommen og et sted på et bestemt kromosom. Dette betegnes som BRCA3-genet for brystkræft, selv om genet endnu kun er en formodning. I en ny undersøgelse kunne genmutationen nemlig ikke vises, og forskerne konkluderer, at hvis det findes, må det være af mindre betydning for udvikling af brystkræft.

– – –

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply