Search Posts

BioNyt Videnskabens Verden

external image logo.gif


 

BioNyt – Videnskabens Verden er det ældste populærvidenskabelige tidsskrift, som udgives i dagens Danmark inden for almen naturvidenskab.


BioNyt – Videnskabens Verden er det eneste af sin slags, som har international biologisk forskning og videnskab som sit kerneområde. Dette omfatter ud over biologiske emner også medicin og sygdomme, psykologiske emner, religion og biologi, "intelligent design", global opvarmning, universets supernovaer som kilde til livets grundstoffer osv.


Bladet bringer spændende forskningsnyheder. Nogle emner behandles i temanumre, f.eks. klima, nanoteknologi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, klimaændringerne, fugleinfluenza, hjernesygdomme, livets opståen osv. osv.


Breve, BioNyt har modtaget:
Tusind tak for en ufattelig masse fremragende biologiformidling, som mine biologielever igennem alle årene har trukket på som en suveræn indgang til løsning af diverse opgaver. Du skal vide, at dit arbejde er blevet værdsat og har fundet bred anvendelse. (Mail fra en nu pensioneret gymnasielærer i april 2018)


Jeg er en stor fan af Jeres magasin og synes indholdet og emnerne i Jeres magasin er spændende og berigende at læse om. (Mail fra Dan N., TEDx KEA)


Kære Ole – jeg skylder jo nok en dygtig forfatter en lille rose: ”Jeg har haft fornøjelsen af BIONYT gennem mere end 15 år og kan skænke bladet min ros for at have holdt den kølige videnskabelige fane oppe i en tid præget af underholdningskulturens afsmag for seriøs viden og det almindelige forfald i det folkelige oplysningsniveau (lige fra forældre, der ikke vil vaccinere deres børn, til alternativ medicin såsom akupunktur og homøopati og andre mirakelkure, som ikke tåler kritisk lys eller krav om bevis – ikke at forglemme den bedrøvelige enfoldighed, som skabes af nutidens religiøse fanatisme, som ser videnskabelig indsigt som en direkte trussel mod troen og dens doktriner. Det er den også, for mod åndelig blindhed hedder kuren skolebøger og uddannelse. BIONYT har gennem årene leveret spændende og opdragende underholdning om mange videnskabelige emner om alt fra evolution til atomfysik – gengivet med levende entusiasme og bredt udsyn. Tak for et fortræffeligt blad, som jeg altid læser med stor interesse, og som jeg engang for mange år siden tilmed gjorde brug af i en principiel retssag om salmonellaforgiftning, hvor bladets indhold gav et godt bidrag til at lette dommerens forståelse af salmonellabakteriens hårdførhed.” (Udtalelse fra en dansk advokat)


En læser (Brian Stidsen) skrev: "Jeg har modtaget seneste eksemplar 'Farma-Landbrug'. Tak for et enestående tidsskrift. Jeg bliver altid glad når det dumper ind ad døren, og der er altid artikler i, der fanger min interesse. Lækkert at emnerne bliver behandlet i dybden, men stadig er letfordøjelige."


Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed lider skade. "Det er et rigtigt godt blad, der udfylder et formidlingstomrum mellem forskere og naturvidenskabsinteresserede", skriver en læser. "Det er et af de eneste 'organer', der er brugbart til at følge med og holde sig i faglig form", skriver en anden læser.


Endnu en læser skriver: "Bladet udfylder en meget vigtig rolle ved at bygge bro mellem forskning og resten af samfundet, der kan have svært med at følge med i det hæsblæsende tempo, der præger forskningen i disse år. Bladet burde findes på bibliotekshylderne på alle skoler og gymnasier i Danmark."


En folkeskolelærer skriver: "Man skal tage sig tid til at læse det, da dets artikler ikke bare er hardcore faktuelt stof lidt i lighed med Illustreret Videnskab, men dybt forklarende til detaljen og inderlig præcis i tekst og grafik. Bladet kræver læserens fulde opmærksomhed"


Læseren henvises til kilder og baggrundsstof samt supplerende spørgsmål/svar på www.bionyt.dk.


Oprettelse: december 1980


Udgiver: Foreningen af Yngre Biologer og Biologisk Forum


Ansvarshavende redaktør: biolog Ole Terney.


Ekspedition: BioNyt, Falkonergårdsvej 4, 1959 Frederiksberg C. Tlf: 3537 6408
E-mail: bionyt@gmail.com


Hjemmeside: www.bionyt.dk


Index til alle artikler kan findes på www.bionyt.dk.


Antal numre pr år: cirka 4 numre om året samt artikler på www.bionyt.dk


Pris: Abonnement*
ca. 4 numre pr. år + artikler på Internettet www.bionyt.dk og bionyt.s807.sureserver.com:
Institutioner: 585 kr, private: 485 kr, studerende 385 kr,
pensionister: 375 kr.
Enkeltnumre: varierende priser.
Abonnement omfatter også adgang til artikler på www.bionyt.dk og bionyt.s807.sureserver.com


ISBN: 87-88769-09-7 (ISSN: 0107-4415).


Tilskud: Tipsmidlerne (via Undervisningsministeriet)

BioNyt nr.149/150: Alger: Energikilde og fødekilde BioNyt nr.148: CERN partikelfysik BioNyt nr.147: COP15 i København om klimaændringerne BioNyt nr.146: Klimaændringer - status ved starten af 2010 BioNyt nr.145: Influenza-pandemi (ny H1N1) BioNyt nr.144: Svampe-kortlægning i Danmark. BioNyt nr.143: Biomimetik: Inspiration fra naturen. BioNyt nr.142: Vores krop og udstillinger om kroppen. BioNyt nr.138/139: Stamceller. BioNyt nr.137: Galathea-3 jordomrejsen. BioNyt nr.136: Lægemiddelprod. i æg, gedemælk og tomater. BioNyt nr.134/135: Livets opståen og udvikling. BioNyt nr.133: Religion og biologi / tro og sundhed. BioNyt nr.132: Chimpansen og mennesket / Styring af generne. BioNyt nr.130: Universet / supernovaer, galakser, kometer. BioNyt nr.129: Globale klimaændringer. BioNyt nr.146: Klimaændringer - status ved starten på 2010. BioNyt nr.128: Oceanbundens gashydrat - energireserve og miljøtrussel. BioNyt nr.127: Søvnforskning og stoffet, som holder os vågen. BioNyt nr.126 Evolutionen af menneskets sanser. BioNyt nr.125: Fugleinfluenza. BioNyt nr.123: Nanoteknologi. BioNyt nr.121: SARS-epidemien. BioNyt nr.119: Debatten om evolutionsbiologi. BioNyt nr.118: Seksualitet. BioNyt nr.117: Biologiske våben. BioNyt nr.114: Kogalskab. BioNyt nr.111: Lysterapi og vinterdepression. BioNyt nr.110: Ecstacy. BioNyt nr.109: Alzheimers demens. BioNyt nr.108: Tourettes syndrom - ufrivillige tics og handlinger. BioNyt nr.107: Svampeforgiftning. BioNyt nr.104: Dræbersneglen. BioNyt nr.88 og 89: Hvad man kan fortælle om svampe.

BioNyt – Videnskabens Verden er det ældste populærvidenskabelige tidsskrift, som udgives i Danmark inden for almen naturvidenskab. Det har aktuelle artikler om f.eks. stenalderkost, atomkraftulykker, DNA-studier af fortidsmennesker, opdagelse af Higgs-partiklen, alger til energi, klimaændringer, kostens betydning for livsstilssygdomme, opdagelse af planeter og supernovaer, teorierne om livets opståen osv.
Artiklerne gør vanskeligt stof forståeligt, men linker helt tilbage til de videnskabelige artikler. Bladet henvender sig især til gymnasieniveauet, men holdes også af folkeskolelærere. En folkeskolelærer skriver: "Man skal tage sig tid til at læse det, da artiklerne er dybt forklarende til detaljen og kræver læserens fulde opmærksomhed".
Søg Google: ”BioNyt”.


Professor Jørn Dyerberg: "Ole Terney is a nerd, that has devoted his life to this journal, that he writes, takes photos to, edit, print, and deliver. The journal is respected, and it is made with great enthusiasm and diligence."


Vil du, før du tegner abonnement
på BioNyt – Videnskabens Verden,
stifte nærmere bekendtskab med bladet,
så gå ind på nedenstående links, der
giver informationer om bladet:


Læsernes mening om BioNyt


Støttekreds for BioNyt


BioNyt anvendt til studentereksamen


BioNyt-ressourcer til gymnasier


173 GYMNASIER som abonnerer på BioNyt – Videnskabens Verden


15 SEMINARIER som abonnerer på BioNyt – Videnskabens Verden


101 BIBLIOTEKER som abonnerer på BioNyt – Videnskabens Verden


Lønnede og frivillige job på BioNyt


Giv andre oplysning om BioNyt!


 

Tegn abonnement

Tegn abonnement på BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk)


external image logo.gif

Leave a Reply