Search Posts

Biometri-identifikation

Hvem-er-du biometri

Biometriske ID-systemer er edb-baserede identifikationssystemer, som kan identificere en person, f.eks. ved at scanne personens fingeraftryk. Firmaet Compaq har f.eks. markedsført en fingeraftryks-analysator, som koster lige under 100 dollar. Scanneren kan tilsluttes printerporten i en computer og er en miniaturescanner. NEC i Japan udvikler programmer, som kan skelne mellem forskellige fingre, således at brugeren f.eks. kan bruge én finger til at åbne en fil, og en anden finger til at logge ind på Internettet. Firmaet Net Nanny i Vancouver bruger et system, som analyserer brugerens indtastningsrytme, når han indtaster sit password. Firmaet IriSvan i New Jersey og elektronikfirmaet Lucky Goldstar i Korea planlægger at indføre et system, som genkender personens øje. Personen skal kikke ind i et digitalcamera, som tager et billede af øjet og analyserer øjets iris ud fra 266 variabler. Et samarbejde mellem et belgisk og et amerikansk firma har resulteret i et edb-program, Saftylatch, som genkender en persons tale og som forventes solgt for under 100 dollar pr. styk. Endelig har Visionics i New Jersey og Polaroid Company udviklet et FaceIt-system, som analyserer en persons ansigt på baggrund af et digitalt billede, som et kamera optager. Firmaet RF Ideas i Illinois har også løst det problem, at en forladt men tændt computer kan misbruges af andre. Brugeren skal bære et lille apparat, som kan opfange svage radiosignaler, som computeren udsender, så snart tastaturet eller musen ikke har været i brug i nogle minutter. Hvis brugeren er gået, og computeren ikke modtager svar fra apparatet, som brugeren bærer på sig, blokeres adgangen til computeren. New Scientist nr.2168, s.18 (Barry Fox).

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply