Search Posts

Biodiversitet – mylder på matriklen kampagnen

Mylder på Matriklen var en kampagne, som foregik i 2011. Opgaven var at finde så mange arter i sin have som muligt – og få dem bestemt ved at indsende billeder til siden fugleognatur.dk Vinderen nåede at indberette 233 forskellige vilde arter i sin have. Så mange arter indberettede Casper Katborg ved Silkeborg, da Naturhistorisk Museum, Aarhus, i samarbejde med fugleognatur.dk holdt konkurrencen Mylder på Matriklen (– se linket HER) på den internationale biodiversitetsdag den 22. maj. Og dermed vandt han konkurrencen.

Søndag den 26. juni 2011overrakte miljøminister Karen Ellemann præmien til vinderen af Mylder på Matriklen, Casper Katborg i hans have på Hørbylundevej 8, 7442 Engesvang. .

Eksperter fra Naturhistorisk Museum mødte op på dagen for at finkæmme vinderhaven for vilde planter og dyr, som skal indgå i en kommende udstilling om biodiversitet på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Miljøminister Karen Ellemann vil gerne have sat en folkelig debat i gang for at sætte biodiversitet på dagsordenen. Debatten skal bidrage til en egentlig strategi for biodiversiteten senere på året.

-Mylder på Matriklen gør det klart for danskerne, hvor mange forskellige dyr og planter der er lige uden for vores dør i haver og baggårde. Vi skal blive bedre til at passe på arterne, og for at man kan passe på noget, så skal man vide noget om det. Derfor synes jeg, at Mylder på Matriklen er et rigtig godt initiativ, siger miljøminister Karen Ellemann.

Konkurrencen Mylder på Matriklen blev sat i gang den 22. maj på FNs internationale biodiversitetsdag og sluttede dagen efter kl. 12. Det var altså kun antal-arter-fundet-på-én-dag-i-egen-have. Haveejere registrerede biodiversiteten i deres haver og indberettede de vilde arter på fugleognatur.dk. Casper Katborg blev den, der havde mest mylder på matriklen med 233 indberettede observationer.

Bliv klogere på biodiversitet på biodiversitet.dk og deltag i debatten på kærenatur.dk.

Yderligere oplysninger:

Signe Vestergaard, pressemedarbejder, Miljøministeriet, 72 54 60 41/22 50 90 29, email: sivma@mim.dk

Lars Bøgh, naturvejleder, Naturhistorisk Museum, Aarhus 89 33 37 88/ 61 22 66 02

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply