Search Posts

autister-tv

http://livsstil.tv2.dk/sundhed/2016-05-11-statistisk-set-kender-du-fem-autister-hvad-ved-du-om-det-usynlige-handicap

Thomas ligner jo en helt normal dreng, så man ikke se på ham, at han er autist, fortæller Sanne Hertz Winther, der er mor til Thomas

Disse forstyrrelser bliver også kaldt forstyrrelser i den ”sociale hjerne”, altså de dele af hjernen, som gør autisten i stand til at opfatte, bearbejde og anvende sociale signaler i interaktion med andre.
De har ingen fornemmelse for det sociale spil. For eksempel forstår små børn ikke, at det er naturligt at skulle dele lejetøj og vente på tur. Det er simpelthen en ting, som de ikke kan,

De oplever alle detaljer meget voldsomt.

Vi kan for eksempel ikke holde fødselsdag for Thomas. Han er hverken glad for gaverne eller fødselsdagen, og så kaster han rundt med gaverne. Det samme gælder juleaften.

Hvad der afgør hvilken diagnose, og hvor i spektret autisten ligger hænger sammen med, hvor tidligt symptomerne på autisme optræder, om symptommønsteret er mere eller mindre typisk, og om barnet har en normal sprogudvikling.

Der findes altså forskellige former for autisme, men kernen er altid den samme, nemlig afvigelser i forestillingsevnen, kommunikationen og det sociale samspil. Disse tre afvigelser bliver også kaldt triaden.

====================

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply