Search Posts

Abekopper – status 2023

WHO 11. maj 2023

Abekopper:

I juli 2022 opstod en folkesundheds-nødsituation af international bekymring som følge af udbrud af abekopper (mpox) i flere lande, da virussen spredte sig hurtigt over hele verden.

I alt er mere end 87.000 tilfælde og 140 dødsfald blevet rapporteret til WHO fra 111 lande.

Men WHO kunne d. 11. maj 2023 rapportere, at var blevet rapporteret næsten 90 % færre tilfælde i de forrige tre måneder sammenlignet med de tre måneder før dette. 

WHO erklærede på den baggrund, at mpox ikke længere var en global sundhedsnødsituation.

Mpox udgør dog fortsat betydelige folkesundhedsudfordringer, der kræver et robust, proaktivt og bæredygtigt svar. Virussen påvirker samfund i alle regioner, inklusive i Afrika, hvor transmissionen stadig ikke er godt forstået.

Det anbefales at integrere mpox-forebyggelse og -pleje i eksisterende sundhedsprogrammer for at give fortsat adgang til pleje og hurtig reaktion på fremtidige udbrud.

Mens nødsituationerne med mpox og COVID-19 begge er forbi, er truslen om genopblussende bølger fortsat for begge. Begge vira fortsætter med at cirkulere, og begge fortsætter med at dræbe. Og mens to folkesundhedsnødsituationer er afsluttet i den seneste uge, fortsætter WHO hver dag med at reagere på mere end 50 nødsituationer globalt.

https://www.who.int/news/item/11-05-2023-fifth-meeting-of-the-international-health-regulations-(2005)-(ihr)-emergency-committee-on-the- multi-lande-udbrud-af-abekopper-(mpox)

Leave a Reply