Search Posts

videnskab-populærvidenskab-kilder-Docma

https://www.docma.nu/videnskab

Docma(videoer om naturvidenskab og verdenshistorie – formidlet af Bonnier Publications International A/S)
Abonnementspris ca. 700 kr årligt

Gratis de første 14 dage.
Hvis man bruger dette link, og gavekoden “MortenSkeldal“, kan man spare 50 kr på 1. måned.

Eksempler:

RETURN OF THE BLACK DEATHDen Sorte Død dræbte op mod 60 procent af alle europæere i 1300-tallet, og pest bryder stadigvæk ud rundt omkring i verden. Et væld af testamenter skrevet af de dødsdømte og nyfundne massegrave i London giver nyt indblik i den frygtede pandemi.
SE NU

OCEANS OF THE SOLAR SYSTEMFra Mars golde sletter til Enceladus kosmiske gejsere og Titans frosne oceaner. Solsystemet bugner med vand, og med vandet følger håbet om at finde hårdføre organismer, som kan overleve hundredetusinder af år under de mest ubarmhjertige forhold.
SE NU

ANCIENT SEA MONSTERSEn tandbesat kæbe vækker palæontologernes interesse. Tænderne er ikke de spidse fiskeredskaber, som forskerne plejer at finde, men diamantformede steakknive skabt til at flænse muskler. For 240 millioner år siden var iktyosauren havets mest glubske rovdyr.
SE NU

LIVING IN A PARALLEL UNIVERSEFiktionen fantaserer om det. Fysikerne kan ikke afvise det. Kvantemekanikken kan måske bevise det – Astronomerne diskuterer eksistensen af parallelle universer som aldrig før, og alt tyder på, at vores univers ikke er det eneste.
SE NU

ATTENBOROUGH AND THE GIANT DINOSAUREn fårehyrde finder en gigantisk lårbensknogle, som nærmest strider mod naturlovene. Kort efter iler palæontologerne til Argentina for at afdække og rekonstruere det største væsen, som nogensinde har betrådt jordoverfladen.
SE NU

HOW TO LIVE LONGERDøden er en uundgåelig del af livet – eller er den? Genetikere og stamcelleforskere er snublende nær gigantiske gennembrud, som kan sikre os flere hundrede års levetid uden alderdommens skavanker.
SE NU

CHASING PLUTOI spænding venter forskerne på svar fra rumsonden New Horizons. Har den passeret Pluto, og har den taget billeder og målinger af den mytiske dværgplanet? Svarene er overvældende.
SE NU

INSECT DISSECTION – HOW INSECTS WORKKlodens mest succesfulde og udbredte dyregruppe har erobret verden med et hårdt, ydre skelet, direkte iltforsyning til organerne og ekstremt følsomme sanser. Kom med ind under skjoldet på Jordens sande herskere – insekterne.
SE NU

ICEMAN REBORNÖtzi er historiens måske mest undersøgte menneske, men de mange ture ind og ud af frostboksen slider på den 5300 år gamle mumie. For at skåne Ötzi, genskaber en skulptør hans mumificerede krop med 3d-printer, harpiks og kunstige ledbånd.
SE NU

CYBER WAR THREATHvert sekund flyver hackerangreb rundt i cyberspace på tværs af kloden. De fleste er forholdsvis harmløse og aflurer kortoplysninger eller forretningshemmeligheder, men voldsommere angreb er på vej, som kan formørke byer og direkte smadre civilisationen.
SE NU

300 MILLION YEARS ? THE BIG CRASHEuropa blev født ud af superkontinentet Pangæa. Rejs med tilbage til Europas skabelse. Til tiden, hvor livet opstod, hvor Alperne rejste sig mod himlen og hvor flyveøgler svævede over Centraleuropa. Episode 2, “Human Earth”, har premiere 23. februar.
SE NU

MUMMIFYING ALANAlan er dødeligt syg af kræft og donerer sin krop til et helt særligt videnskabeligt eksperiment – han skal omdannes til en egyptisk mumie. Følg i fodsporene på de oldegyptiske balsamører og se forskerne rekonstruere teknikker, som strider mod al sund fornuft.
SE NU

THE POWER OF VOLCANOESVulkanudbrud raserer ikke kun området omkring vulkanen – de kan have langt mere vidtrækkende konsekvenser. Er vulkanen placeret det “rigtige” sted, kan den sænke en vulkansk vinter over hele kloden. Det er sket før. Og det vil ske igen.
SE NU

GREAT WHITE SHARK – BEYOND THE CAGE OF FEARHvidhajer er kendt som nådesløse, glubske og menneskeædende dræbermaskiner. Men det er langt fra hele sandheden. Et hold dykkere møder de frygtede dyr i deres naturlige omgivelser og afprøver et decideret vanvittigt eksperiment.
SE NU

THE BOMB #1I 1942 samlede USA landets førende fysikere i et øde laboratorium i New Mexicos ørken, kaldet "The Hill". Herfra skulle anden verdenskrig vindes. I dyb hemmelighed skabte fysikerne det kraftigste og mest ødelæggende våben, kloden nogensinde havde set.
SE NU

SEARCH FOR THE SUPER BATTERYI jagten på fremtidens kraftige og udholdende superbatteri skal gamle som nye batteriers svagheder testes. Derfor har et par forskere fået drømmejobbet – hvis altså du har hang til destruktion, ildkugler og kortslutninger.
SE NU

LIFE'S ROCKY STARTSten og mineraler har spillet en afgørende rolle i livets udvikling. Uden sten, intet liv. Men udviklingen er ikke ensidig. Livet har også skabt nye mineraler og stentyper. Tag med geologerne på jagt efter Jordens ældste mineraler og de første tegn på liv.
SE NU

DEADLY SCIENCETusinder af kranier fra slagtede afrikanere og aboriginere fandt i 1800-tallet vej til europæiske forskere. Racespecialisterne var ekstremt opsatte på at bevise den hvide mands evolutionære overlegenhed og skyede ingen midler i jagten på nye knogler.
SE NU

DEEP OCEAN – LIGHTS IN THE ABYSS200 meter nede i havet svinder sollyset, og tusmørket sænker sig. To ubåde udstyret med ekstremt følsomme kameraer dykker ned i mørket og lader sig bade i naturligt lys skabt af organismer, der blinker som diskokugler og skyder med selvlysende væske.
SE NU

ULTIMATE MARS CHALLENGEFor fem år siden landede roveren Curiosity i det røde Marsstøv. Forud var gået otte måneders rejse gennem Solsystemet og 10 års udvikling af tekniske instrumenter, som kulminerede med Curiositys science fiction-agtige landingssystem.
SE NU

MEGASTORM AFTERMATH29. oktober 2017 var det fem år siden orkanen Sandy oversvømmede og mørklagde New York. Sandy var den hidtidige kulmination på menneskets kamp mod havet. En kamp, som langt fra er slut.
SE NU

FORGOTTEN PLAGUEHele familier blev i begyndelsen af det 19. århundrede udslettet af "Dødens Kaptajn". Blodig hoste, bidende lungesmerter og en zombieagtig træthed kostede tusinder livet. Indtil én mand tog kampen op mod den frygtede tuberkulose.
SE NU

BLACK HOLEAstronomerne sammenligner indersiden af et sort hul med et vandfald, hvor vandet falder både op og ned – med lysets hastighed. Se forskernes teorier omdannet til medrivende computergrafik og kom med dybt ind i Universets største slughalse.
SE NU

THE SECRET LIFE OF THE SUNSolen er langt mere end bare en brændende kugle. Den har en livscyklus, som har stor betydning for forholdene på Jorden. Fra kraftige soludbryd, som slynger hidsige partikler Solsystemet rundt, til solpletter, som kan få voldsomme konsekvenser for vores klima.
SE NU

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply