Search Posts

tampon-syndrom


TAMPON-SYNDROMET

Dr. Paul Holt fra Seacroft Hospital, Leeds, skriver i det sidste nr. af Britisk Medical Journal (vol. 281 s.1320) at han har set en 16-årig pige der havde alle symptomer på tampon-syndromet: høj feber, braekning, diarre, hudirritation og en Infektion med Staphyllococcus aureus i hendes vagina. Hun havde båret tamponen i adskillige dage. Patienten blev helbredt, og det er nu for sent at undersøge om hun i sit blod havde det giftstof, som man mistaenker for at skabe "tampon-syndromet". Dette er det første rapporterede tilfælde fra England af denne forgiftning. De første rapporter herom kom fra U.S.A. New Scientist 20.nov.1980, s.496. (se også:New Scientist 23/10-80, s.208)

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 1

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply