Search Posts

tænder-huller


HULLER I TÆNDERNE

På tandlægernes januarkursus oplyste prof. dr. Anders Thulstrup, at man ved hjælp af elektromikroskopiske billeder har fundet ud af, at der altid er huller under udvikling i tænderne. Det er mikroskopiske små huller, der er forstadier til egentlige huller. Man kan hindre udviklingen af hullerne ved at gnide eller skylle med fluor, og denne nye viden skulle kunne gøre det mere effektivt at benytte fluor mod caries (huller i tænderne). Berl.Tid. 6. jan. 1981 Sekt, .2, s.9.

Artiklen her bragtes i BioNyt nr. 2

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply