Search Posts

svampe-svovlhattearter

  • Svovlhattearter (siden er under udvikling)

  • Pælerods-Svovlhat

  • Hypholoma radicosum J. E. Lange.

  • Billedet [http://www.grzyby.pl/foto/mj/mj-HypholomaRadicosum-7888.jpg] (kopiér web-adressen til internetbrowseren!) viser den hvidligt blegbrune hatkant med den kraftigt brune slørring og den hvide flossede stok – der hurtigt krummer og fortsætter i en lang rod, som sjældent fås med op, når svampen plukkes. Hatrand er indrullet og med slørrester. Lamellerne er blege som hatranden. Hattens top ses ikke, men er lysebrun. Det ses på billedet her. Svampen er lugtløs – Svampen ligner noget den meget kraftigt marcipanlugtende Pælerods-Tåreblad Hebeloma radicosum (Bull.) Ricken som dog har kraftig hudagtig ring – se billede af Pælerod-Tåreblad her Andre billeder af Pælerods-Svovlhather.

Tegn abonnement på

BioNyt Videnskabens Verden (www.bionyt.dk) er Danmarks ældste populærvidenskabelige tidsskrift for naturvidenskab. Det er det eneste blad af sin art i Danmark, som er helliget international forskning inden for livsvidenskaberne.

Bladet bringer aktuelle, spændende forskningsnyheder inden for biologi, medicin og andre naturvidenskabelige områder som f.eks. klimaændringer, nanoteknologi, partikelfysik, astronomi, seksualitet, biologiske våben, ecstasy, evolutionsbiologi, kloning, fedme, søvnforskning, muligheden for liv på mars, influenzaepidemier, livets opståen osv.

Artiklerne roses for at gøre vanskeligt stof forståeligt, uden at den videnskabelige holdbarhed tabes.

Leave a Reply